» Pumpa paj
Pumpa paj
Pajskal
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 1/2 msk kallt vatten
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 1/2 msk kallt vatten
Fyllning
- 400 g pumpakött (skal- och kärnfritt)
- 2 rödlökar
- 250 g fetaost
- 20 basilikablad
- 6 ägg
- 6 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 400 g pumpakött (skal- och kärnfritt)
- 2 rödlökar
- 250 g fetaost
- 20 basilikablad
- 6 ägg
- 6 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
American pumpkin pie
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 125 g Arla® Svenskt Smör
- 1 äggula
Fyllning:
- 4 dl grovhackad pumpa
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 1 krm salt
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl Arla Köket® vispgrädde
Gör så här:
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.
Trackback