» Morgon pass, cardio och mage

Imorse ställde jag klockan på 07.00 och käkade min Pwo, riskaka med lågkalori äppelmos, banan och en drink BCAA. 

Pwo innan gymmet 

På gymmet körde jag först 20 min cardio på crosstrainern med tyngre i lurarna och sen körde jag resten mage. 

10*4 barbell rollout
12*4 kneeling cable crunch
10*4 hanging knee raise
10*4 deline crunch 







» Paket från Better Bodies

Igår var jag som ett barn på julafton när jag fick hämta ut mitt paket från mitt bästa nya team, team forever fit by better bodies, Swedish finess :) liten extra tränings boost så nu kommer vikterna flyga upp ;) 



Efter träningen så gjorde jag en riktig efterlängtad husmanskost. Hemmagjorda köttbullar, potatismos och lyckades även göra en supergod brunsås av skyn från köttbullarna. Lite ärtor och saltgurka och ett glas mjölk toppade det! Kändes som en helgmiddag när jag skippade väga riset och kycklingen :) 



» Brutalt benpass med Felicia

I tisdags körde jag ett brutalt benpass med Felicia och det känns idag vill jag lova! :) vi kördes högreps i ben och så hårt att våra orkade knappt hålla uppe oss. 

Vi började med böj där vi reppade 20st djupa och det var riktigt jobbigt! Länge sedan jag körde högreps och det kändes även att det var länge sedan jag körde cardio :) kändes att hjärtat fick jobba hårdare än i vanliga fall! 

I böjen körde vi 40kg*20rep, 50*20, 60kg*20rep*3set

Därefter 10-12 st smala benpressar följt av superset med 8-10 då hälarna pressar och tårna lyft från pressen i toppläget. Vi maxade dom två sista seten på 300kg. 

Utfallsgång med döda ben som kändes som klossar med all pump. 
14kg hantlar*20 steg i fyra set

Avslutade med benspark där vi körde slut på det absolut sista vi hade. Det blev många många reps här. Stegrade uppåt i vikterna och sen ner igen. Varje set var 25 reps! 

Bästa ben passet på länge, riktigt kul o köra med Felicia då vi båda vågar ta i och kan pusha varandra! Stark tjej! :) 

Jag & Felicia med våra döda ben att vi knappt kunde posera 😂



» Högreps i ryggpasset

Igår körde jag första passet med högreps på länge och jäklar vilket pump jag fick! Körde rygg och fick pump i underarmarna så det gjorde ont :) 

Så här såg mitt pass ut:

Latsdrag framför 15*4
Latsdrag bakom 15*4
Smalt grepp pulldown 15*4
T-bar rodd 15*4
Hantelrodd 15*4

Super set:
Cable face pull 15 reps
Cable straight arm pull down 15 reps
*4

Cable Sittande låg rodd, en arm i taget 15*4

Done! :) 







» UFC Stockholm -15

Min lediga helg har varit skön! Började fredagen med att promenera till gymmet för ett tidigt armpass sen hem och njuta av favvo gröten, havregryn o casein :) 




Resten av helgen har varit mycket mat, träning, men också lite film och gott :) bästa av allt var ändå UFC som Ali bjöd med mig på. Vi hade jätte skoj med fantastisk stämning och var där tillsammans med två andra kompisar. Dock gick matcherna enligt USA kvällstider, så klockan 04 var galan slut och avslutade även med ett antiklimax. Alex fightades mot Johnson och förlorade matchen. Redan i första rond på en knock, det var fruktansvärt jobbigt o tråkigt att se och det kändes rakt in i hjärtat när man såg Alex gråta efter han insett att han förlorade matchen. Det som är det hårda med denna sporten, för all tid och slit så kan det vara över på bara några sekunder. Men ingen träning är onödig, det är bara  att ta sig upp igen och fortsätta kriga! 







» Söndagsböj

Igår hade jag en riktig grym söndags böj med Ali! Vet inte hur många set och reps vi böjde, men jag toppade med 2 set på 100kg*3, tre set 80kg*6 och avslutade med 60kg*15, känndes riktigt bra. Därefter körde jag leg extention och 4 set Hips trust i smithmaskinen. Burn Burn burn.... :) Efter vårt grymma pass så bjöd Ali mig på Thai/sushi buffé på Pong i skrapan, så jäkla gott! Speciellt när vi var hugriga och musklerna skrek efter mat :)
 
 
 
 
 
 

» Forever Fit By Better Bodies

Jag har haft en fantastisk resa tillsammans med MMSports där jag fångade upp intresset starkare för styrketräningen och även fitness. Jag gjorde även min debut som tävlande gör MMSports då jag också kom alla i teamet väldigt nära. Dom har så hjälpt mig personligen när jag fått jobbiga hjärnspöken eller haft några funderingar. Verkligen ett kanon team!

Dock har jag nu vemodigt valt att lämna teamet och gå mot nya spännande äventyr tillsammans med Team Forever Fit By Better Bodies och det känns fantastiskt kul! Ser fram emot ett spännande år med en större satsning. All in!!! :) 




» 100kg mark & 40kg hantelrodd


» Mental träning med Daniel Ekstam som coach

Måndag och startade dagen med ett möte med Daniel Ekstan inne i stan. Han är min coach i mentalträning och vi hade vårat första möte, vilket kändes otroligt bra och spännande! Jag har tidigare ingen erfarenhet inom detta så detta kommer bli riktigt bra. Jag fick kontakt med Daniel på mmsports teamträff där han höll en föreläsning om mental träning och var en riktigt bra föreläsning. Jag kommer dela med mig om utvecklingen som jag kommer göra inom mental träning med Daniel ekstam som min coach. kanske Du också fångar upp intresset för din mentala hälsa som är viktigt för alla oavsett livsstil. Gå även in på hans hemsida danielekstam.nu

När jag var hemma satte jag igång och var lite produktiv, laga matlådor för veckan, tvätta och skrev lite anteckningar. 

Snabbt men god lunch, grillad kyckling, ris, spenat och tzatziki gjord på kvarg 

Gott mellanmål och sen var det dags för ett tungt ryggpass med min goda vän, men också bästa träningspartnern Ali. Det blev bla en tung etta på 120kg i mark och därefter 100kg*6. Nytt PB i Hantel rodd blev på 40*6  och andra tunga goa övningar.
Keso, äpple, jordnötssmör och kanel, även min hemmagjorda proteinbar och två riskakor


Reppade på 100kg

PB 40kg*6

» Fishtaco med tjejerna

I lördags hade vi tjejmiddag hemma hos becca i hennes o Christophers nya underbara lägenhet. Vi möttes upp på Ica och handlade massa gott och väl hemma så började vi med lite cava och snacks. Erica och Julia myste framför brasan medans jag och becca fixade middagen. Det blev fish taco, första gången jag åt det och lär inte bli sista! Riktigt gott och vi hade en toppen kväll med massa härlig tjejsnack :) 

Becca
Erica & Julia
Becca & jag





» Ostkaka

Super god och nyttig ostkaka :) 

Ostkaka
590kcal 
108P, 23gK, 7gF

250g keso
250g kvarg 
200g äggvita
1 dl mjölk
1 dl (33g) vanilj casien 
0,5 g saffran 

Blanda samman allt och häll i en form. Grädda i ugnen 175 grader i 45 minuter. Servera gärna med osötad jordgubbssylt eller bär. Riktigt gott! 






» Födelsedags middag hos Lotta & Jonas

Man kan tro att jag bara äter massa gott nu efter diet o tävling och det är faktiskt sant! ;) I lördags blev jag bjuden hem till Lotta och Jonas på jätte god middag. Lotta fyllde nyligen år, så det blev som en liten födelsedags middag :) jätte god tomatrisotto med kyckling och till efterrätt jätte god pannacotta. Vi hade jätte mysigt som vanligt och Lotta fick en present utav mig som även jag ser framemot ;) eftersom både jag och Lotta är väldigt förtjusta i vin och ostar så ska vi tillsammans gå på ost o vin provning :) kommer vi blir ännu mer tokiga i ost o vin när vi får lära oss mer och även goda kombinationer. 


Lotta & Jonas 
Min underbara fina Lotta <3



» Nyårsafton

Nyårsafton var både jag och Ali bjudna på middagar, men vi bestämde för att fira den tillsammans och bara hemma hos mig med god middag, riktigt god middag ska jag tillägga ;) 
Jag jobbade även till 17, så vi började med maten direkt och jag blev ganska trött på kvällen. Orkade knappt ut o kika på fyrverkerierna vid 00-slaget, men vi gick ut en snabb sväng på Gärdet o kikade. 

Förrätt: skagenröra och räkor i mini skal 

Huvudrätten: risotto med pilgrimsmussla och gratinerad hummer

Efterrätt: nutella oreo cheesecake


 

» Lunchdejt med Eva

När jag var hemma över helgen hade jag med mig Bella, men hon fick även stanna kvar hos mamma som planerat. Jag känner att jag inte har den tiden till Bella som jag vill att hon ska få. Hon var hos dagmatte Eva dom dagarna som jag jobbade, men jag kände att jag behövde vara ledig dom dagarna som jag var ledig från jobbet. Att till exempel kunna träna den tiden jag behöver och sedan även hitta på något mer som kanske en bio eller träffa någon vän. Beslutet att låta Bella vara kvar hos mamma kändes rätt, men också tungt att ta henne ifrån Eva som verkligen älskar Bella. I tisdags kom Eva till mitt jobb och jag bjöd henne på en lunch, hon är underbar och känns tungt att höra att hon saknar Bella, men det känns bäst såhär, nu iaf. 






» Middagsätande med Charlotta

I söndags bjöd jag hem Lotta på riktigt söndagsmys. Jag lagade en god fläskfilé gryta med mammas handplockade kantareller, bästa! Vi drack en gott passande vin och gottade oss med lite choklad och julgodis. Vi hade sagt att vi inte skulle köpa julklappar, men både jag och Lotta hade ändå köpt:) jag fick jätte fina trosor från twilfit och hon fick en ostfat med två ostknivar. 








» 90 kg I bänkpress!!