» Avslutning för Stina :(

Igår tog jag, Stina, Linn och Leyla en AW som avslutningskväll för Stina som tråkigt nog ska sluta på Mango. Leyla slutade tidigare så hon hann hem och styla sig ;) Även hennes syster hakade på. Vi hamnade på Soap bar och när dom andra gick vidare till Hells kitchen, så åkte jag hem. Det blev bara ett glas rött och lite dans på soap för min del, för att jag skulle upp tidigt och jobba.
Stina posar i vårat omklädningsrum.
Linn
Leyla och Stina
Stina, Linn, Leyla och jag
Lika bra att köpa två?! ;)

» Min och Henriks 1 års dag!

Igår kväll firade jag och Henrik våran 1 års dag och den kunde inte varit bättre!
Vi började med champagne och snittar med melon och fetaost medan vi lagade maten tillsammans. Middagen blev succé! Jag har aldrig ätit så gott tidigare som vi gjorde igår. Vi lagade hjortinnerfile och till det hade vi potatiskakor gjord av rivna potatis, parmesanost och knaperstekt skogschampinjoner, till hade vi också stekt rödbetor och scharlottenlök. Till sås blev det en jätte god rödvinsås gjort av rödvin, kalvfond, kanel och szechuanpepparkorn. Eter maten blev det rödvin och choklad. Både jag och Henrik hade köpt en present. Jag fick ett par jätte fina efva Attling örhängen, jag har haft dom tidigare, men tappat bort dom och jag har inte hittat dom i butik heller. Så jag blev jätte glad över dom! Henrik fick ett fint läderarmband från Be Christensen utav mig.
Receptet på middagen hittar du på tasteline

» På scenen med SATS

Igår träffades jag och Natalia för en fika, det var väldigt länge sedan vi hade setts och vi hade en hel del att prata om. Både från min och hennes sida.
Därefter åkte jag till sats för vi skulle öva på vårt uppträdande som vi hade idag :)
Tidigare i dag var jag även på Medborgarplatsen och körde Piloxing, det är tydligen super populärt i USA, men jag tycker att Bodycombat är hundra gånger roligare. Farsta centrum fyller 50 år, så dom har en hel del uppträdanden under helgen. Vi från sats körde ett uppträdande med bodycombat, det var super kul! Vi stod på en scen och vi hade en stor publik. Hahahha.... fick även skriva autograf till en liten tjej ;)

» Total makeover

Igår var jag ledig, även idag och i morgon :D Igår när Henrik åkte till jobbet gick jag och Belladonna en skön morgon promenad och därefter satte jag mig på balkongen och åt frukost med solen i ansiktet, bra start på dagen! Sedan satte jag mig själv i rejält arbete med att göra en total makeover i vårt förråd, det tog mig nästan 6 timmar. Men åååh så nöjd jag blev, Henrik också;)

Onsdag= Bodycombat, så jag var tvungen att slita mig och springa ner till gymmet. Henrik var ute med några vänner som firade John, så jag kände att jag kunde släppa det 1 timme utan att Henrik skulle komma hem och chockeras av allt bröte som låg över hela lägenheten:)
När Henrik ringde och ville hem åkte jag och hämtade honom, men alltid när jag ska köra i Stockholm så kan jag inte ta den planerade vägen. Jag blir alltid så nervös när jag yrar runt och jag ser polisen, speciellt nu när jag ska söka in till polishögskolan så får jag inte tabba mig. Men vi hittade varandra tillslut, Henrik skrattade och sa att jag hade ställt mig på "horgatan"

FÖRE
EFTER

» Män är från Mars och kvinnor från Venus

Kärleken kan vara svår, men också underbar. Män är från Mars och kvinnor från Venus :D så ibland verkar det som vi inte pratar samma språk. Jag tror att det kan vara bra att i ett förhållande att hamna i en "dålig period"/kris som jag och Henrik hade nyligen. Det fick oss att verkligen att prata igenom allt och inget, och det viktigaste av allt FÖRSTÅ den andre. Vi alla är olika och uppfattar situationer olika, även kärlek. Till exempel ger jag kärlek till Henrik som jag skulle vilja ha utan honom och han tvärtom, men efter som vi är olika så kanske man inte uppfattar det. Självklart ska man prata med varandra så fort det uppstår ett missförstånd, men jag och Henrik behövde den här krisen, för nu känns det bättre än någonsin!

» Bli världsförälder, det är inte så svårt som det låter

Är du världsförälder? Många av er är nog inte det. Jag var heller inte det förrän nu, men varför har jag inte gjort det tidigare?
bloggare-varenda-unge-200-150-flicka
Det var ju så lätt, du kan välja från 100 kr/mån!! Och det gör skillnad, tänk om alla kunde ge 100 kr av sin månadslön till en bättre värld, låter inte det helt otroligt?! 100 kr, jag tror inte ens att du skulle märka någon skillnad på din lönespec? Du kan även köpa fina gåvor på UNICEF hemsida. Jag fick ett jätte fint armband från UNICEF utav Henriks mamma för några månader sedan, det har jag på mig varje dag och jag har fått många fina komplimanger för det!

» UNICEF

Pakistan är översvämmat.

Nu behöver de vatten.

Översvämningarna har orsakat en av de värsta katastroferna någonsin. Över 18 miljoner människor, varav nästan hälften är barn, beräknas ha drabbats. Familjer har flytt sina hem och många saknar rent vatten och mat. Barnen riskerar undernäring och att bli sjuka av det smutsiga vattnet.

Fokus för UNICEF just nu är att rädda liv och återställa vattenförsörjningen i de översvämningsdrabbade områdena. Vattenburna sjukdomar kan vara dödliga för små barn och det gäller att förhindra spridning av kolera, diarré och andra sjukdomar som sprids snabbt när människor inte har tillgång till rent vatten.

Hjälp UNICEF att hjälpa fler barn! Tillsammans kan vi förändra situationen för miljontals barn. Skänk 50 kronor genom att SMS:a LIV till 72 900 eller skänk en gåva till barnen i Pakistan här! Mer information om Pakistan och om hur UNICEF jobbar finner du på unicef.se

Foto:UNICEF/Zak


» Belladonna 3 år idag!

Idag var det min underbara Belladonnas födelsedag, 3 år idag! :) Vi började dagen med en promenad till djurbutiken, där hon fick välja ut en leksak och sen blev det även hundfoder och ett stort grisöra :D När vi kom hem slog jag in leksaken och grisörat, måste ju vara rätta feeling ;) Efter att Bella slet upp presenterna har vi busat med den nya lilla gris-leksaken. En gris till en Gris ;) Jag har också tränat mitt favorit pass, Bodycombat, en bra avslutning på kvällen.






» TGI Friday´s Birger jarl

Igår hade jag och Henrik en jätte trevlig kväll på TGI Friday´s på Birger jarl. Henrik hade fått ett rabatt kort från jobbet, så vi körde all in med förrätt, huvudrätt och efterrätt. Vi var där till stängning och sedan gick vi förbi Utecompagniet och sa hej till frida och därefter gick vi till Laroy för att hälsa på Michel som jobbade.

Idag har vi inte fått mycket gjort, endast långpromenad med Bella i fina villaområden och filmkväll med godis =)

» Träning med "PT"

Idag hade jag träningsverk i hela ryggen och rumpan efter mitt först bodycombat pass sen månader tillbaka. Jag hade planerat att gå satscorepuls i dag, men valde en morgon promenad med Bella och sen köra eget i gymmet. Det slutade med ett stenhårt 2 timmars pass. När jag kom ner och började, kom en bodybuildare och körde ett set  i min pause. Han frågade även om jag tränade ofta här och hur det kommer sig att han aldrig sett mig tidigare. Sendan visade han mig lita andra övningar man kunde göra. Där var vi igång och han var min "PT" i två timmar, vi körde i genom hela överkroppen bla. sned bänkpress, bar-dips, satt ner på golvet och körde biceps curl över en bänk och nedåtlutande bänkpress, en övning där jag låg med huvudet på sitsen på en bänk och knävecken över ryggstödet (en bänk som man använder till ex. sned bänkpress) och körde bänkpress. Det var verkligen ett roligt och utvecklande pass där jag fick kunskap av många övningar som jag inte tidigare gjort! Det sista kändes det som att jag inte kunde röra ett finger:D
Nedåtlutad bänkpress, men med benen högre upp.

» Simprovet; Godkänt

Underbar ledig dag:) jag gjorde simprovet (inför polishögskolan) idag och blev godkänd! känns väldigt skönt att bockat av det. Nu är det bara plugg inför svenska provet och högskoleprovet.... usch usch.. det är verkligen nervösa moment.

Idag var jag även i Farsta centrum och köpte kreatin och protein pulver, för nu ska jag komma igång med träningen ordentligt igen :D

Gjorde även en höstig blomster arrangemang till hallen.
Blomster arrangemang med tre växter, kottar och en kratta:)

» Bio premiär av SALT

Bion började 18.50 och när Henrik slutade tog vi ett glas och kopplade av med innan bion. Det slutade med att vi fick springa till bion för att hinna dit, dessutom spö regnade!! När vi satt i salongen och reklamen rullade kände jag ett otroligt choklad sug :) Jag var bara tvungen att chansa på att springa iväg och köpa godis och hoppas att jag hann innan bion började. Det gjorde jag och filmen var GRYMT bra!!! Även efter bion tog vi ett glas, men på ett annat ställe. Super mysig kväll hade vi.

» Väldigt trött!!

Jag är riktigt trött!!! Beror nog på att det känns som att jag har tusen saker som snurrar i huvudet. Så fort jag är ledigt så måste jag hinna med mer än vad tiden räcker till. I dag jobbade Henrik dag så innan han åkte vid kl.8 frågade han mig, skulle inte du upp och träna nu eller till simhallen och göra simtestet? jo svarade jag med ska sova en liten stund till. Jag hade glömt att ställa klockan och vaknar kl. 11 av att telefonen ringer. Det var Brandecho som ville att jag skulle jobba för dom denna helgen i Stockholm och nästa i Umeå (Hotellboende fick vi). Bra betalt men jag har redan tider på mango och jag varken hinner eller vill vara bortrest en helg i Umeå. Hade dom inte ringt vet jag inte när jag hade vaknat! Det blev varken träning eller simintyg eftersom jag sov så länge, för jag hade bokat en tid för att fixa naglarna. Det var inte långt ifrån att jag somnade där. Nu är jag hemma och ska strax åka in till stan igen för att möta upp Henrik, för i kväll ska vi se biopremiären av Salt!! :D Idag fick jag också reda på att jag har blivit antagen till svenska prov och myndighetstest till polishögskolan!! Weiii.. ska bara komplettera med simintyg och högskoleprovet.
Min profilbild till ansökan....jenny, polis? ;) självklart!

» fystestet i Kistagalleria

Idag på min lunch rast när jag skulle springa och köpa mig mat så sprang jag på ett gäng poliser. Dom stod och representerade polishögskolan och vill fånga fler ansökare. Jag blev väldigt förvånad att dom var i Kista galleria, är det inte ödet som ger mig tecken om att jag ska komma in på polishögskolan?? :D Dom hade en docka där på 77 kg som man fick testa att lyfta upp och dra den någon meter som man gör i fystestet. Polisen visade och jag tänkte, esch det där är väl inget och testade med mina stövletter på. Den var tung och hade inte rätt teknik, utan dockan fastnade mellan mina ben vid lyftet. Ne, fan jag ska klarade det sa jag och slängde av mig skorna och koftan. Då klarade jag det och folket som stod och kollade klappade händerna :D tihi...


» Polishögskolan

Jag var på en privat läkarstation vid Hornstull kl. 11.00 och gjorde ett audio test (hörseltest) och jag fick godkänt, men det var precis! jag har nedsätt hörsel på höger öra, men jag klarade mig :)


Innan jag åkte hem köpte jag några Gladious och en annan blomma som jag byte ut mot en död blomma i mitt blomsterarrangemang. När jag kom hem tog jag med mig Henrik till Farstas simhall för att Henrik skulle lära mig dyka. Jag hade inte varit under vattnet med huvudet sedan grundskolan pga av mina öronproblem. Jag trodde Henrik skulle få puscha på mig länge innan jag ens vågade dyka, men det gick fort. Från ett sittande grod dyk till ett svan dyk ;) Efter min dyk lektion med min Henrik bjöd han mig på lunch i Farsta centrum. Snabbt hem och Henrik åkte iväg och spelade 18 hål med Oscar, jag hakade på till golfbanan och stod på driving rangen och tränade. Medan Henrik spelade gick jag och Bella tillbaka, handla och städade.
.
De flesta kanske undrar varför jag har gjort syntest, hörseltest och lära mig dyka.... jo för nu precis har jag skickat in en ansökan till polishögskolan :D Henrik var snäll som hjälpte mig med mitt personliga brev tills nu! Det blev jätte bra, så jag hoppas hoppas på att jag blir antagen!!