» Super mysig helg med mamma

Nu har jag lämnat mamma på centralen efter en super mysig helg! Hon kom i torsdagskväll och då åkte vi hem till mig och myste. Jag lagade Thai gryta och det blev även lite rödvin och choklad. 



Fredagen åkte vi ut på stan o kikade lite. Vi hamnade på Rödeorm och käkade lunch, ett ställe som mamma minns att bi käkat på när vi var små. När vi satt där och käkade såg jag att det satt ett gäng som tittade på oss, men jag la inte mer energi på det. När dom sedan gick var det en kille av dom som gick fram ich frågade efter mitt nummer. Givetvis sa jag nej och när han gick sen fick vi oss ett gott skratt, men modigt av honom! 


När vi kikat klart på stan åkte vi hem för att förbereda oss för kvällens aktivitet. Vi skulle på föreställningen Evita. 


Min fina mamma ❤️

När vi skulle åka in till stan så hängde det blommor vid dörren. Då hade söta underbara Felicia varit förbi och lämnat blommor till mig för ATG jag fyller år. Hon visste att deg var en dag tidig men skulle inte hinna på min dag. Hon är för go!! 


Innan föreställningen drog igång tog vi oss ett glas vin. 



Evita var otroligt vacker och bra, riktigt kul att gå på föreställning! Det vill jag försöka göra oftare. 





På lördagen käkade vi lite frukost och sen gick vi ut o gick o gick o gick :) 
Vi gick runt Djurgården stannade o tog en kaffe, gick vidare. Vi fortsatte upp mot Rosendal och hittade Rosendals trädgård. Jätte fint och säker otroligt vackert där på sommaren med alla blommor. Det fanns fik o restaurang där så dit ska jag gå när det blir lite finare. 




Vi fortsatte vår promenad längs Djurgården och hamnade på sjöcafet, där åt vi lunch. God lax pasta innan vi fortsatte promenaden mot gamlastan:) 


När vi var framme vid gamlastan letade vi efter ett fik och unnade oss lite gott. 


Nu skulle vi hem och eftersom vi gått hela dagen ich det blev så fint väder så fortsatte vi vår promenad från gamlastan hem till Gärdet. 


Vilade benen hemma en stund sen begav vi oss igen. Denna gången tog vi tbanan in till skanstull och åkte upp till "Himlen därtill" och tog oss en drink och njöt av den fina utsikten ut över Stockhom. 


Efter drinken så gick vi till gamlastan och tog en riktigt gid pizza. Sen åkte vi hem och var jätte trötta och nöjda :) 



Haft en super mysig helg med mamma och känner mig utvilad och nöjd, som mamma sa hela tiden, hon var nöjd;) trots att jag varit tokförkyld hela helgen så har det varit jätte härligt. Tur i otur att jag var förkyld så slapp jag träningsångesten :) 
 

» Team träff med Team Forever Fit By Better Bodies

I fredags efter jobbet kom Felicia hem till mig för tacos och film kväll, skräckfilmskväll :) det blev två filmer och klockan hann bli 02 innan vi släckte lampan! 



Lördag morgon tog jag min BB väska och åkte till centralen där jag blev upphämtad av Mathilda och några fler tjejer från teamet. Vi åkte till Åkersberga där vi hade våran team träff. 


Först på schemat var 2timmar i gymmet. Alla latchade runt och körde det man ville, jag och Sophia körde lite lätt bröst och axlar. 










Där efter var det dags för lite mat i magarna för att sen köra lite posering. 





Frida Bålefalk coachar posering 

Helene coachar mig i posering

Efter posering fick vi ett litet break, duscha o fixa innan vi skulle lyssna på en föreläsning av Uffe Carlsson. Han föreläste om den mentala biten. 


Jag & Maria Hasselmark, en stor inspiration som vunnit luciapokalen, sm och vm! 


Mellis från svartalådan 

Uffe Carlsson föreläser om mental träning

Efter föreläsningen åkte vi in till stan och käkade på det nyöppnade stället mealprep. Vi hade jätte trevligt och maten var super god! Speciellt deras broccoli puré, den var grym! 


Hela gänget och grabbarna som driver mealprep 


» Middag med Felicia & Jossan

Igår startade jag dagen med att klockan ringde 07 och jag sakta men säkert gick till sats Gärdet och körde vader och mage. Dock var jag väldigt trött, så det blev inget monsterpass, men det har jag alltid svårt att få till på morgonen. 



Efter träningen och en stor portion gröt och en dusch så var det dags att åka och jobba. På jobbet kom en tjej in med en chokladask till mig som tack för jag hjälpt henne så mycket. Sist hjälpte jag nog henne över en timme med att mäta och prova av mm :) jätte fint av henne ich jag blev jätte glad! 


Efter jobbet när jag slutade 20.00 så mötte jag upp Felicia och Jossan på Broncos. Vi käkade middag och hade super trevligt och mycket skratt :) 






» Heldag med Felicia

Igår var både jag och Felicia lediga så vi körde en heldag. Hon hade först tid för att tatuera sina ögonbryn på söder kl.11 och jag skulle haka på. Jag var trött och låg o drog mig lite extra i sängen, sen fick jag självklart brådis som alltid. Jag skulle tajma in Felicia så vi tog samma tåg, så jag fick springa hemifrån. Sprang hela vägen fram till tbanan och ser att jag hinner. Får ett sms av Felicia att hon ev inte hinner med det tåget och jag svarar tillbaka att då slutar jag springa. Ställde mig istället skönt i solen, men får ett nytt sms -SPRING!!! Jag hinner.
Hahaha så då fick jag börja springa igen och precis när jag är framme och trängt igenom mig alla finnar som kommit från Finlandsfärgan så får jag ett nytt -jag hann inte. Tar tåget om 10.
Haha jag skratta högt och svara tillbaka -Din lilla skit!
-cardio time baby! 

Tillslut satt vi på samma tog och åkte till salongen där hon skulle fixa sina ögonbryn. Såg lite obehagligt ut, men snyggt blev det! 

Därefter gick vi och käkade på broncs och sen strosade lite på stan innan vi åkte hem till mig.


Hemma hos mig käkade vi lite godis (Pwo) snackade skit och åkte senare iväg till sats Odenplan och körde ett tungt armpass. Nytt PB för min del, 18kg i hantel curls! :) 



» Fredagsmys med Lotta

I fredags efter jobbet åkte jag hem till Lotta på lite fredagsmys istället för fredagsfys, vilket man också behöver. Lotta hade lagat jätte god bolognese med bönpasta, första gången jag åt bönpasta och det var riktigt gott! :) Jag hade med mig en flaska rött och naturgodis som vi snacksade till våra härliga tjej snack. Underbart med sånna kvällar! 







» Först fick Anki kötta ben, sen var det dags för mig & Felicia för vårt benpass

Igår var det dags för veckans benpass med Felicia, grispass :) men först mötte jag upp Ann-kristin på sats Medis så fick jag piska henne först! Hon fick köra 
Böj 5*20"
Ben press super set med smala pressar 4*10"+10"
Legcurl 4*25 
Bra krigat och hon kunde knappt gå mellan maskinerna 😂😂


Direkt efter åkte jag till sats Odenplan där Felicia väntade på mig. Det var dags för vårt brutala benpass. Som vanligt en massa böj, pressar och legcurls. 
Både jag och Felicia är ju flum 1 och flum 2, dessutom när vi har noll energi efter benpass så är det alltid något vi strular med :) 

Denna gången hoppade Felicia på bussen utan mig haha jag var lite seg och precis när Felicia hade sagt hon ska med så stänger han dörren och säger -nähä 
Felicia döda ben snubblade även inne i bussen när han oförberedd åkte, haha hade jag velat se! Istället fick jag gå till nästa station dör Felicia hoppade sv skul skulle vi ta nästa buss. Dock på vägen träffade jag på en bekant jag inte sett på länge. Vi stod och snackade en stund så ser jag bussen åka förbi, jag avbröt vårat samtal och började springs med mina svaga ben och kommer fram till hållplatsen där Felicia sitter och undrar vart jag tagit vägen. Självklart missade vi även den bussen på håret! Haha 😂😂 tillslut kom vi hem till mig, men denna gången hade jag tinat mat så vi slapp äta gröt till middag. 




Avslutade på 340kg i benpressen 

» Vårkänslor i Tidaholm

Idag var det riktiga vårkänslor! Underbart väder, så jag och pappa tog en skön skogspromenad på berget med Bella. Slutet på promenaden fanns det ett litet utegym också som jag testade. 





När vi kom hem käkade vi lite lunch och sen däckade jag skönt på altanen. Det är riktigt avkopplande att komma hem och slippa Stockholms stressen, man skappnar av på ett helt annat sätt. Det blev heller ingen träning, utan jag utnyttjade denna helgen med riktigt god återhämtning. 



Spanade även in pappas garage innan vi åkte till tåget tillbaka till Stockholm. Han är snart klar med att monterat ihop hans Cadillac, riktigt mäktig och snygg blir den! Han har gjort minsta lilla detalj på bilen, imponerande! 








» Charlies dopdag

Lördag och det var dop för Charlie. Det var ett litet fin dop med bara närmaste släkten. Jag och calles syster Karin fick äran att vara faddrar även till Charlie och därmed även stå där framme med Therese, Calle, Joline och Charlie. Det fick jätte bra med barnen och Therese svimmade inte denna gången :) men däremot så fick jag och Therese ett riktigt skrattanfall då jag hade bläddrat fel sida på en psalm som vi skulle sjunga. Så vi kunde inte sjunga med utav grät av skratt. Det var riktigt jobbigt, finns det något jobbigare när man får sån skrattanfall när man inte bör skratta? :) 











Efter dopet åkte jag och Bella med pappa och Carina. Satte oss vid braskaminen med yllesockar och tog ett glas vin, underbart! Vi beställde även hem lite Thaimat som vi käkade på kvällen och sen såg vi på melodifestivalen och därefter en av mina favorit filmer Gone in 60 sec






» En helg med familjen

Fredag kl.8.15 gick mitt tåg till Skövde. Måste erkänna att jag verkligen gillar att åka tåg, sån otrolig avkoppling! Jag var dock fortfarande väldigt trött ochvdlitrn efter ben passet dagen innan. Så jag käkade lite på tåget sen sov största delen av resan.

Lite pump i benen och go träningsvärk känns när man suttit stilla länge 

Jag kom fram vid 11-tiden till Skövde och då hämtade mamma och Therese med barnen o hämtade mig. Vi tog en sväng inne i Skövde, handlade lite som behövdes inför morgondagens dop och käkade lite. Kocken var väldigt snäll som gav mig extra potatis och kyckling utan kostnad ;) 


Sen åkte vi hem till Therese och då fick jag träffa mig hjärta, Belladonna. Hon har fått bo där sen i julas för att jag behövde lite tid. Så glad hon blev att se mig och följde efter mig som en svans hela tiden. Väldigt kul och se hur snabbt barnen vuxit, mina små söta älskade fadderbarn :) 




När Calle kom hem vid 4-tiden åkte jag ich Therese in till Karlsborg och skulle träna. Jag var dock fortfarande väldigt sliten, så jag piskade istället på Therese så hon fick kötta på ordentligt och det gjorde hon! Inget gnäll här inte, riktigt bra krigat! 



På kvällen kom mamma förbi också så fixade vi tacos, kollade på let's dance och pysslade med servetterna. Jätte mysigt! 






» Nära döden upplevelse

I torsdags skojar jag inte när jag säger att det vara nära döden upplevelse under mitt och Felicias benpass. Dock var något som inte kändes bra i kroppen, hög puls och lite andningssvårigheter, men kämpade på ändå. Jag tar alltid i så jag skriker, men knte ens det hade jag kraft till. Kändes som en panikkänsla i kroppen och kunde knappt prata mellan seten. Felicia skulle egentligen sovit hos mig så skulle vi gjort en favorit i repris, men jag hade ingen energi kvar. Som tur var hade jag redan fixat mat så jag kunde äta nästa direkt när jag kom hem, men det tog evigheter att tvinga i mig maten, total energilös! 

Ben upplägget:

Benspark 4 set
Böj 5 set 20" (60,70,70,70,80+70)
Hacksquat 4 set
Bulgarian split squat 4 set
Benpress 10" superset smala pressar10" 4 set 

Done! 









Kycklingfärs, stekt potatis och spenat

» Artikel skriven av Daniel Ekstam, min coach i mental träning

”- Det händer inget! Jag sliter som bara den, men ändå händer det inget”, ”- Jag får aldrig större armar”.

Vi har alla hört det, och vi har alla sagt det. Alla har vi varit i den sits där det känns som vår utveckling är obefintlig. Magrutor, kondition, bättre löpartider och mer ”gains”. Ja, det här med utveckling är något som länge varit på tapeten och som alltid kommer vara på tapeten. Men vad är egentligen utveckling? Kan vi styra den och i så fall hur? 

Inom mental träning ser vi utveckling som en riktning. (jag säger ”vi” för jag ingår i den skara personer och atleter som själv både utför och utbildar metoder inom mental träning & personlig utveckling) Att hålla reda på höger, vänster, framåt och bakåt kan tyckas vara väldigt grundläggande för en person över fyra (4) år, men så tycks inte riktigt fallet vara här. För vilken riktning utveckling är, kan vara ganska osäkert och vagt. Även för en vuxen människa.

Att du inte får de resultat du vill ha kan såklart ha många förklaringar, men det korta svaret skulle förmodligen vara ”- Du tar inte i tillräckligt. Ta i mer!” eller helt enkelt; ”- Träna hårdare!”. Och även om det förmodligen är sant, så är det faktiskt inte hela sanningen. Det finns mer till ”gains” än bara pannben, viljekraft och proteinbars. Mitt lite mer eftertänksamma och psykologiskt inriktade svar skulle vara ”- Det är för du vet inte vart du ska”.
Åtvilkethållärutveckling_1_lr.jpg ”Om jag inte vet vart jag ska, så är risken stor att jag hamnar någon annanstans” – Lawrence J. Peter
Jag tror att det ligger mer än vi tror i det som J. Peter säger. Att vi inte ser vart vi är på väg utan bara vart vi har varit, om ens det. Att vi som vuxna slutar att se utvecklingen som en riktning utan mer som en händelse. Problemet där är ju att en händelse har ett slut, vilket utveckling helst inte ska ha. Som barn är ju utveckling nästan synonymt med vårt liv, men i vuxen ålder tycks denna ”utveckling” stagnera och övergår till mer av en ”upprepning”, av diverse olika skäl, utan att vi ens märker det och förstår varför.

Börja se din utveckling som en riktning istället. Att också se inspiration som bränsle och motivation som en motor, kan göra det enklare för dig. För även om bränslet finns där (inspiration) och motorn är hel (motivation) och du trycker plattan i mattan är så det ju ändå inte en garanti för att du kommer fram. Att du rör på dig är i detta fall helt säkerställt men vart, är det ju ingen som vet. Det kan ju lika gärna varit backen du haft i istället för första växeln. Du behöver en riktning, ett mål. Det är ju nästintill omöjligt att börja prata metoder, vägar och eventuella hinder om du inte ens vet vart vägen ska leda.
Åtvilkethållärutveckling_2_lr.jpg Så nästan gång du står och reflekterar över dina obefintliga ”Gains” eller avsaknaden av utveckling, ta en titt på kartan istället. (det kan gälla träning, jobbet, familjen och livet i allmänhet såklart) Bena ut din riktning och ditt mål. Vart vill DU? Vad är DIN självvalda riktning? Knappa in riktningen på din inbyggda GPS och forma din resa därifrån. När du har din riktning och ditt mål så kommer du snabbt kunna se hur du ska ta dig dit. Du kan då ta reda på vilka stopp du behöver göra på vägen och du vet vilka alternativa vägar du har att ta. Du kommer helt plötsligt att börja röra dig framåt i din utveckling. Du kommer helt plötsligt röra dig i ”rätt” riktning.

Att denna resa inte ska bli en ”händelse” och få ett slut behöver du inte vara orolig för. Du har ju din riktning. Med detta synsätt på utveckling kommer det vara naturligt att bara resa vidare. Dina framtida planer kommer vara utfunderade redan innan du når målet på din första etapp. Kanske inte minst för du börjar se resultatet i dina ”Gains” men kanske också för att det känns tryggt, att ha en riktning.

Jag brukar säga; ”Förändring kommer alltid att ske, men utveckling är ditt eget val!”

Lycka till!

***

Du läser och ser mer av Daniel på:

Blogg: www.danielekstam.nu

Instagram: @ekstamm


» Tungt bicpes & triceps pass med Felicia

Igår efter både jag och Felicia slutade våra jobb kl.20, möttes vi upp på Sats Medis och körde ett tungt pass armar. Vi gjorde några övningar som var nya för mig, men som man fick väldigt bra kontakt i. En av dom var frenchpress, men liggandes på marken med stång. Eftersom starten är från mark ovanför huvudet så får man använda sig av mindre storlek på viktplattor fast flera så man kommer lika djupt. Vi körde även en till övning liggandes på marken fast för biceps då vi körde i cablen med rep och  samma rörelse som en hammercurl. Riktigt bra pass med riktigt bra tryck i biccarna ;) 
 
 
4 set 10" french press med super set 10" triceps press
Bicepscurl med stång 4*12" (första set 15")
Pushdown 4*12 (sista set dropset, 10" 10" 10")
4 set liggande hammercurl med rep i cabel 10" super set cable bicepscurl 10"
4 set Machine triceps extension 10" med super set triceps armhävningar på medicinboll 10"
4 drop set bicepscurl med hantlar 10" 10"
 
Then some gunshow ;)


Haha tar i så jag nästan spricker 😂

Liggande hammercurls


 
 
 
 

» Träning i toppar och dalar

Både lördag och söndag hade jag två riktigt dåliga träningspass, kropp och knopp ville inte sammarbeta och fick ta det som ett tecken på att jag behövde vila. Dock är det väldigt frustrerande och jag pressar mig själv lite väl hårt ibland och tillåter mig inte dåliga pass. Men som med allt annat, det kan inte gå 100% hela tiden för då är det heller inte lika roligt om man ligger på en stabil balans helatiden, man vill ju nå topparna också :) Det gjorde inte saken bättre heller att det var lite kaos i min kropp o knopp pga min kraftiga pms, så när jag vaknade på måndag morgon kände jag mig väldigt nere och trött. Besviken på mina pass, trött och en matt kropp så tog jag mig till jobbet.
 
 
På kvällen hade jag bestämt fys och mys med Elyn, men jag kände verkligen att jag behövde vara för mig själv och återhämta mig. Efter jobbet åkte jag hem, slängde in en tvätt och gick till Sats Gärdet och körde ett riktigt bra rygg pass. Sats Gärdet är verkligen ett bra gym när man bara vill stänga ute omgivningen med bra musik i lurarna och bara fokusera på sin träning, bästa! En otroligt skön känsla när man gått från dal till topp, gick hem med huvudet högt och ett stort leende, så underbart!
 
Tisdagen skulle jag egentligen kört ett axelpass med Lisa och även hjälpa henne med poseringsträning inför sin debut i bikinifitness, Luciapokalen, men hon åkte på migrän så vi ställde in det. Istället åkte jag hem och bytte om till sköna träningskläder och gick till Sats Gädet och fick till ännu ett grymt pass! Finns inget som är så fantastiskt som ett bra träningspass.
 

 
Jag har en coach Daniel Ekstam inom mental träning som hjälper mig att stärka den mental biten, för träning handlar inte bara om den fysiska biten, bakom en vältränadkropp ligger hårt slit både fysiskt och mentalt. Just nu jobbar vi mycket med förebilder som jag ska berätt djupar i ett annat inlägg, men en av mina förebilder är Dana Linn Bailey. PÅ väg hem från jobbet mot träningen kollade jag på hennes inlägg på youtube, en sann inspiratioskälla. Hade henne in my mind under hela träningspasset, hon sliter som ett djur och det måste jag också för att nå milna mål. Inget kommer gratis!
 


Dana Linn bailey 
 
 

» Brunch med tjejerna

I söndags mötte jag upp tjejerna på söder så gick vi till Kvarnen och käkade brunch. Fanns mkt gott så det slank ner en hel del gott:) 




därefter hamnade jag i matkoma ich hade en riktigt skön söndag! Kollade på en söndagsfilm mitt på dagen och bara njöt. Dock mådde inte magen så bra efter brunchen, blev även lite godis till filmen haha så magen svullnade upp och hade ont i magen. Sen var det dags att ladda för träning och köra baksidalår och rumpa. Dock hade jag så ont i magen att det gick bara inte. Körde en stund tills jag var tvungen att ge upp.