» Är det du eller jag som är en idiot?

Detta hände inte idag när jag jobbade, det var några dagar sedan. I vilket fall så var det en kvinna med sin son som var inne i butiken som jag jobbar i, dom kikade runt men köpte inget. När dom gick ut ur butiken så började det pipa om dom. Jag var snabb dit och bad henne gå in och gå igenom larmbågarna igen, precis då kommer hennes man och frågar vad fan vi håller på med. Jag svarade honom och sa att det pep när hon och hennes son gick ut och att jag måste ta reda på vad/varför det piper. Jag bad mannen och sonen ställa sig åt sidan och bad henne gå igenom, men mannen var väldigt upprörd och började bli aggressiv. Han stressade upp hela situationen och jag bad honom få göra mitt jobb. Kvinnan var lugn innan hennes man kom, men brusade också upp. Hon sa sedan att jag inte fick kolla henne utan ringa polisen eller låta henne gå. Då sa jag visst, jag ringer vakterna så får dom kolla dig. Jag tog in dom längre in i butiken och kunderna i butiken kollade på oss samtidigt som jag stod och fick ta emot skit utav både mannen och kvinnan. Jag blev kallad hora, idiot och att jag skulle betala skadestånd för att jag stressat upp kvinnan och sonen, men i själva verket så var det han som stressade upp situationen och som inte lät mig göra mitt jobb smidigt. Han hade verkligen inget brett ordförråd, vet inte om han kunde något annat ord än idiot. Jag sa till honom att -du får tycka vad du vill om mig, men behåll det gärna för dig själv. Det hindrade varken han eller hans fru, så jag kopplade bort dom och väntade på vakterna. Han var fortfarande aggressiv och vakterna försvarade mig. Vakterna fick kolla henne och det var hennes skor som hon köpt utomlands som hade en larmremsa i innefodret som aktiverats. När dom hade gått sedan så fick jag prata med vakterna och dom sa att jag hade gjort ett korrekt arbete. Annelie och Therese som jag jobbade med var imponerade och undrade hur det var med mig, men jag tar inte åt mig när jag vet att jag gör rätt.

» unicef armband

Idag fick jag ett jätte fint armband utav Gun, min svärmor :) Det är ett handgjort armband från Peru som är designat för unicef. Det bidrar med en bättre framtid för barn runt om i världen.
Give a child a better tomorrow. Give a gift , save a child.




» SAFE Karriärdag

Jag kanske ska utbilda mig till träningsinstruktör eller PT? :) ja, jag var i alla fall på SAFE karriärdag. Det var i 3 timmar som innehöll föreläsningar om yrket som personlig tränare, gruppträningsinstruktör och kostrådgivare, sen avslutningsvis så körde vi gruppträning med en mix av dans, box och yoga. Jag tycker att gruppträningsinstruktör verkar jätte kul! Att få peppa andra till att få ett kul och bra träningspass, samtidigt som jag själv får en bra och rolig träning.

Träning och kost är väldigt brett så det vore skoj att först o främst göra en utbildning och sedan jobba som gruppträningsinstruktör på SATS och sen så småningom vidareutbilda sig inom träning, kost och hälsa. kanske slutar med att jag jobbar några pass i veckan som gruppträningsinstruktör och något mer som intresserar mig ex. kostrådgivare, livs- och/eller tränings-coach, samtidigt ansvarig inom något område och hela tiden utveckla mig. Jag har alltid tyckt att det är skoj med kost, träning, anatomi och fysiologi, så varför inte? Kanske är något för mig.....

» Första lunchen på uteservering i år :)

Idag var jag och Natalia ute på promenad med Bella och sedan åt vi lunch på en uteservering här i Farsta. Vi satt där länge och njöt av det varma vädret. Det var så varmt att man inte kunde behålla jackan på, såååå underbart!
Natalia

» Grubblarn N°1

Idag har jag inte gjort någon nytta förutom att vi gick en härlig skogspromenad i förmiddags. Sen blev jag väldigt uttråkad och kände att min hjärna gick på högvarv och istället orkade jag inte göra något. Jag gillar inte att ha en oplanerad dag och ibland tänker jag alldeles för mycket, vad vill jag göra i dag? vad vill jag göra om 10 år?
Jag har haft huvudvärk och varit väldigt trött hela dagen, men nu finally har jag satt mig ner till ro med gott och filmen The bounty hunter.Jennys läxa: Lev i nuet!




» Skön skogspromenad i vår vädret!

Jag och Bella leker
Henrik
En liten vatten paus
Hahha... här hittade vi en stol mitt i skogen :)

» Gårdagens shopping :D

Peak performance jacka (röd)
Adiddas löparskor
Tommy Hilfiger piké (ljus rosa)
Tommy Hilfiger keps

» Typiskt mig, men jag fixar det alltid på något sätt!

Jo nu ska jag berätta för er vad som hände igår :D
Jag åkte till Sundbyberg för att hämta mina vårjackor som jag trodde var kvar i förrådet där, men det var dom inte otur nog. På tal om otur, jag lånade nycklar utav Anna som bor kvar i Sundbyberg. Nycklarna går till alla dörrar (ytterdörren, tvättstugan, källaren och förrådet) och dom lägger jag på en resväska som står i mitten av förrådet medan jag letar efter mina jackor, ja ni förstår nog vad som händer:) jo när jag har letat klart och antar att mina jackor måste hängt med flytten till Henrik, ja då stänger jag dörren och knäpper igen låset! Precis då får jag se att nycklarna ligger på resväskan inne i förrådet! NEEEEEEJ! jag kliar mig i huvudet och undrar hur skjutton ska jag få tag i nycklarna??! Jag måste! ingenting är omöjligt! förrådets dörr och väggar är av hönsnät (lite större hål) så jag får inte ens in hela handen och nycklarna ligger 1-2 m bort. Jag kan böja upp dörren längst ner så jag får precis in min arm, men det räckte inte. Då kom jag på att jag har ett paraply i väskan!! :) jag får in paraplyet och på något konstigt vis flexar jag upp paraplyet och med hjälp av dom små metall knopparna längst ut fiskar jag tillslut upp dom och skickar iväg dom mot väggen. Dom hamnar ca 20 cm ifrån och jag når dom fortfarande inte, men jag tar hjälp av en penna och trycker in handen och kämpar så det gör ont, men jag snuddar bara vid dom och får inget grepp. Sen kommer jag på att jag kan använda andra delen av paraplyet och kämpar in handen genom dörren för att få tag i paraplyet som jag lämnade kvar där inne, jag lyckas fälla ihop paraplyet och få med mig det ut. Smidigt och lätt kan jag med hjälp av paraplyet få ut nycklarna med handtaget på paraplyet..... tillslut! Detta tog mig 30 minuter och jag som var nog stressad igår, med mig därifrån fick jag endast denna händelsen (bra bloggmaterial) för jackorna var ju här hemma. Jag måste säga att det var otroligt klantigt av mig, men väldigt imponerad av att jag inte gav upp och fixade det... på ett speciellt sätt. Ni undrar kanske varför knipsa du inte upp låset bara? För det första hade jag ingen tång och om jag gick ut från källaren skulle jag aldrig komma in dit igen eftersom dörrarna går inte låsa upp utan nycklarna.

» Full fart!

Idag har det varit fullt upp på min lediga dag, hann aldrig blir uttråkad iaf:)
Började dagen med min och Bellas morgon promenad, sen var det dags för träning, sola, hem och fixa i ordning mig för att sen åka till Barkarby och shoppa lite. Fyndade riktigt bra, jag kommer lägga upp bilder i morgon. Jag köpte en peak jacka, löpar skor, Hilfiger piké, Hilfiger keps och strumpor till Henrik ;) Direkt efter åkte jag till Sundbyberg (mitt gamla boende) där hände något väldigt komiskt som jag kommer skriva om i morgon. Skyndade mig hem, handlade mat och snacks, lagade mat (rotfrukter, kyckling och en dressing/sås gjord på kesella), Henrik kom hem från jobbet och vi myste med mat, vin och godis.
Henrik, stressigt på jobbet? ;)

» Tråkigt väder

USCH.. vilket tråkigt väder det har varit idag, bara regn och blås. Men jag och Bella fick palla oss upp och gå våran morgon promenad i haglet. När vi kom hem åt jag frukost och sen dog vi i soffan framför tv:en, det enda nyttiga jag har gjort i dag är att tvätta och jobbat kort pass. I morgon ska det tydligen vara fint väder och jag är dessutom ledig, så det ser jag fram emot :)

» Först barnvakt sen familjemiddag

Idag var jag barnvakt åt söta lilla Althea (John & Amys dotter). Det gick jätte bra och vi hade det jätte mysigt. Mycket skratt och lek:)
När John kom hem från jobbet gick jag till Friday´s och mötte upp Henrik. Sedan åkte vi hem och hämtade Bella och åkte tillbaka till stan. Vi var bjudna på middag hos Henriks pappa och co. Jätte god middag med både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Jag fick även träffa Henriks farmor för första gången, en mysig dam.

» Chanel

Bella och jag tog en lång promenad i skogen i nästan två timmar, så härligt. Lite senare åkte jag in till city och träffade Elin. Vi åt lunch ihop och kikade i affärer, jag köpte underbara Chanel örhängen :) senare åkte jag direkt in och jobbade ett kort pass då jag även fick upplärning av hur man stänger kassan.

» Vapiano

Vi hade verkligen jätte trevligt igår kväll då jag, Henrik, Amy, John, Althea (Amy o Johns lilla prinsessa) Michelle och Frida träffades på Vapiano för att äta middag. Det blev glas efter glas och sen var vi sist ut från Vapiano:) tiden går fort när man har roligt. Jag och Henrik stannade även förbi Friday´s stureplan och tog en öl innan vi åkte hem.
John & Henrik
Jag & Amy
Michelle & Frida
Jag

» vår=manikyr

Nu är det vår och då är det ett måste att fixa naglarna:) Igår var jag på salongen som jag brukar gå till Mys naglar på St: Eriksplan, jag fick dock en annan än vad jag brukar ha och henne var jag inte lika nöjd med. Jag blev inte riktigt nöjd med resultatet. Jag ville haft dom lite kortare och rundare form på tippen. Men jag ska fila ner dom själv. Sen testade jag även med en glitter rand. Jag såg en tjej för någon vecka sen som hade det, jätte fint, men mitt blev inte alls så.

» Ursäkta, kan du vägen till....?

Det är många som har oturen nog och frågar mig om vägen, igår var det en och i dag var det två stycken på vägen in till jobbet, det händer faktiskt ofta. Mitt svar är att antingen har jag inte en aning om vart dom vill eller så lurar jag dom omedvetet åt helt fel riktning. Så fråga inte mig om hjälpen om du vill komma rätt:)

En rolig händelse i dag på jobbet var att jag hjälpte en tjej att hitta ett par svarta kostym byxor som hon skulle jobba i. Jag hittade ett par till henne som hon blev nöjd med och vi pratade ett tag och kom fram till att hon skulle börja jobba på mitt tidigare jobb; TGI Friday´s. Självklart sa jag att jag hade jobbat där och vi båda tyckte det var lite lustigt så vi babblade på.

» funderar på att göra slingor i håret?!

Jag saknar mitt långa hår, men det var faktiskt väldigt slitet så det behövde klippas av en bit. Som tur så växer det ut igen, fort förhoppningsvis. Fast jag är till o från nöjd med mitt hår efter klippningen, men jag är väldigt sugen på att göra lite ljus bruna/guldiga slingor i håret för att få lite liv i det. Tror ni inte det kan bli fint med slingor nu till våren? :)
Före klippningen:
Efter klippningen:
Tur att längderna i bak är längre som jag kan ta fram så att det ser längre ut.

» Kvällen är räddad

Jag har precis kollat på Förkväll och myser i soffan tillsammans med Bella. våran Henrik jobbar tyvärr kväll idag, men med lite godsaker och film så ska vi nog klara oss själva :)
Bella, jag trodde inte att hundar satt på fönsterblecket? :)
Kvällens godsaker

» Kalas

I helgen var pappa, Carina (pappas sambo), Tobbe (Carinas son) och hans flickvän Josefin här i Stockholm för att fira mig och Henrik i efterskott. På lördagen bjöd vi hem dom på middag och tårta. Det var väldigt länge sedan jag träffat familjen och vi hade jätte trevligt. Jag lagade Boeuf bourgignon, men den blev inte riktigt som jag ville :( men hasselnöt- och choklad tårtan blev väldigt smarrig! Jag fick födelsedags pengar utav pappa så jag själv kan köpa mig en fin present för dom. Jag och Henrik fick även en jätte fin skulptur som symboliserade våran kärlek, att dom är glada för oss :)

» Bella och Alfons i påsk

Kramkalas:)
Bella och Alfons tyckte att det var dags att väcka Henrik... o jag sa inte nej ;)

» Möten

Klockan 8.30 hade vi personal möte med Mango. Bland annat om månadens försäljning, semester m.m. Vi hade även jeansprovning för att vi ska kunna göra en ännu bättre service. Efter mötet gick jag och Annelie och kika i Kista galleria och åt lunch. Därefter åkte vi till Medborgarplatsen för att gå på ett ytterligare möte, men i detta fall var det om att starta eget. Det var väldigt intressant och jag kommer ta fler kurser för att kanske starta något eget längre fram i tiden. Jag har ännu ingen klar idé eller säker på om jag vill, men jag vill först få en klar bild om vad det handlar om.

» City akuten

När jag var liten gjorde jag tre öron operationer och sedan dess har jag gått på ständiga läkarkontroller o "sugit rent" i örat från fukt och inflammation. Förra veckan hade jag en tid på karolinska för att göra en standard kontroll, men när jag kommer dit säger dom att min tid är makulerad. Det tar mig 1 timme att åka till karolinska och så får jag vända på klacken för att dom har glömt att ringa och säga att min tid är makulerad pga att jag inte får någon läkarkontroll här pga att jag inte är folkbokförd i Stockholm. Dom tipsade mig om att jag kunde ta mig till City akuten för att få min undersökning.

Idag åkte jag dit, jag var där vid 12.30 och dom sa att det är lång väntelista att jag kan komma tillbaka runt 16.30-17. Då åkte jag hem igen och tog en lång härlig vårpromenad med mina älsklingar. Henrik åkte sedan iväg till jobbet, jag städade och sen in till stan igen. Jag var där vid 16.45 och receptionisten säger att det är 9 st före mig och att det kommer ta minst 1.5 h till. Istället för att sitta där och vänta så gick jag ut på stan en stund, men var tvungen att vara tillbaka innan 17.50 då dom stänger. Jag gjorde en bra affär på hötorget:) köpte två askar goda jordgubbar (första för i år) och en klase vindruvor för 40 kr. Han sa först att han ger mig billigare och ger mig två askar jordgubbar en klase vindruvor och två bananer för 70kr, men då sa jag nej nej, jag har bara 40 kr :) Klockan var runt 18.40 när läkaren tog emot mig och klar 5 minuter senare. Jag har aldrig varit med om någon så försiktig läkare tidigare. I vanliga fall brukar dom bråka med mitt öra i 20 min, men då blir det iaf bra! Jag fick i alla fall mitt recept på örondropparna, någon nytta.

» Sats fick knipsa upp mitt lås

Idag när jag slog upp ögonen så snöade det! men det kommer alltid en sista gång när man tror att våren har kommit, tur är att det försvinner lika fort. Jag gick upp och bakade scones till mig och Henrik som jag tvingade upp lite oskyldigt ;)

Lite smått pinsam händelse hände idag och lite typiskt jenny :) Jag åkte till Medborgarplatsen och tränade bodycombat, efter passet när jag skulle låsa upp mitt skåp, så gick inte det! omklädningsrummet är stort med MASSOR av skåp och tur nog så kollade jag för första gången vilket skåps nummer jag hade. Om jag inte hade gjort det skulle jag inte varit säker på vilket skåp som var mitt och jag hade säkerligen yrat runt och letat. Jag var säker på vilket skåp som var mitt och jag testade alla mina små hänglås nycklar, men ingen gick. Jag fick gå till receptionen och be dom knipsa upp mitt lås. Jag fick bara beskriva vad jag hade i skåpet. Nyckeln hade otur nog lyckas lossa från min nyckel knippa och låg i min jackficka :) se där ja!

» Landet

Jag hade en helt underbar påsk! Det var jag, Henrik, Bella, Henriks kusin Sofia och hennes hund Alfons som åkte till landstället som ligger vid Sankt Anna skärgård. Henriks mamma Gun och Sofias mamma Ingegärd var redan där. Vi låg där i två nätter, första kvällen bjöds det på lamm och gott vin, sen blev det mys med film och godis.

Dagen efter tog vi alla en skön promenad i det fina vädret med hundarna. När vi kom in fikade vi med rabarber paj. Bella och Alfons busade i non stop och pussades i mellan åt :) Senare bjöds det på champagne och snittar. Kvällens middag blev det så klart, PÅSKMAT:) allt från lax, sill, ägghalvor till räkor och Västerbotten paj. Senare in på kvällen myste vi med gott vin, kex och många olika ostar som gorgonzola och brie m.m. Vi hade verkligen en jätte mysig och trevlig påsk, en liten mini semester.
Alfons & Belladonna
Älskling :)
Ingegärd
Gun
Huset och tomten var väldigt stort och fint!
Stor altan med underbar utsikt!
SÅÅ fina!