» Det gångna året 2009!

Mitt år 2009 har varit väldigt händelserikt och ett bra år, hoppas att ni också har haft ett bra år och jag önskar er ett GOTT NYTT ÅR!!!
2009 kort o gott:
*Slutade jobbet på industrifabriken Seitz i Tidaholm
*Jag och min hund Belladonna flyttade till Stockholm (Solna)
*Började jobba på TGI Friday´s
*Elin (arbetskollega) flyttade in hos mig
*Började blogga
*Många promenader i Hagaparken med Bella och Elin
*Började träna på ett gym i Solna "Må bättre"
*Besök utav min väninna Lotta från Skövde
*Besök utav Erhan & Jonas från Skövde
*Belladonna flyttade till min syster och hennes familj
*Besök utav Elins väninna Tove
*Besök utav Marie och Camilla från Tidaholm samtidigt som Jonas och Erhan
*Mycket festande
*Besök utav Elins föräldrar
*Jag flyttade till Sundbyberg
*Besök utav pappa och Carina
*Besök utav min väninna Clara från Tidaholm/Oslo
*Jag blev tillsammans med Henrik
*Jag flyttade "typ" in hos till Henrik (har kvar boendet i Sundbyberg)
*Middagar med Henrik och hans familj
*Jag började jobba i en klädbutik, Mango
*Firade jul i Stockholm tillsammans med Henrik och hans familj
Min lägenhet i Tidaholm
Jag och Elin målade om i vårt nya boende
Jag på jobbet TGI Friday´s (hemsk bild:))
Magdalena och Elin, våran "inflyttningsfest"
Nu har vi tränat på må bättre
Lotta och jag på gamla stan
Elin och Bella busar i Hagaparken
Erhan, Jonas och Elin
Så här såg det ut när vi hade besök utav Jonas och Erhan
Marie, Jonas, jag, Erhan och Elin
Tove, Elin och jag
Jag och Elin såg Danmark-sverige
Midsommarafton med arbetskollegorna från TGI Friday´s
Flyttade från Solna till Sundbyberg
Sol och bad i Stockholm
Elin och jag (Mycket festande)
Min Henrik
Jag ska åka och jobba på Mango
Min och Henriks första julgran

» Fru Nilsson

För ett tag sedan hjälpte jag en äldre dam på Mango, tillslut blev det en klänning som hon hängde undan. Idag kom hon in och jag kände igen henne. Hon förklarade varför hon inte hade kommit in för att säga att hon inte ville ha klänningen som jag hängde undan åt henne sist, hon skämdes verkligen. Vilket jag sa att hon absolut inte skulle göra. Jag hjälpte henne med att hitta en fin kofta samtidigt som vi pratade. Jag kom ihåg hennes namn från att jag skrev det när jag hängde undan hennes klänning och frågade henne om jag mindes rätt att det var Nilsson. Hon blev alldeles rörd.
-du kom ihåg mig! jag har själv haft en butik och du är en äkta säljare med ett varmt hjärta. Hon sa även att det skulle vara mysigt om jag kom och hälsa på henne och berätta vad vi hade fått in för fint som hon skulle gilla. :) Jag svarade att det kanske inte är helt omöjligt. Hon bad mig skriva butikens telefon nummer och mitt namn. Hon kallade mig gumman och kramade om mig flera gånger. Jag kände mig väldigt god till mods av att kunde ge henne så mycket värme. Hon blev väldigt personlig och vi presenterade oss tydligare. Nu är jag hennes personal shopper :D

» väldigt märklig händelse!

annandag= JULREA! Jag åkte in till stan lite tidigare innan jobbet för att kika lite inne på Åhléns city för att hitta några fynd, men jag köpte bara en tröja från Gant, men jag tror att jag kommer att lämna tillbaka den. Är inte riktigt nöjd med den och NK börjar sin rea den 7.e så då hoppas jag på många fina fynd.

När jag var i Kista galleria för att äta innan jobbet så råkade jag ut för en märklig händelse. Jag hittade ett ställe som verkade gott och frågade lite om vad som fanns, det var som en buffé och man fick peka på det man ville ha. Han servade mig frågade sedan om jag var svensk och den frågan har jag fått förr. Men jag berättade jag att jag var svensk och undrade vart han trodde jag kom i från, för jag har fått väldigt många olika svar varje gång. Han trodde Polen, hmm.. aja :) Jag hittade en plats och satt mig och åt samtidigt som jag lyssnade på Ipoden, men då kom killen som servade mig och satte sig och åt framför/med mig....?! det tyckte jag var VÄLDIGT märkligt! vart fick han sin inbjudan ifrån?! jag som ville sitta i lugn o ro innan jobbet och så sätter sig en främmande turkisk kille i 25-30 års åldern framför mig och babblar på. Han tog även med sig jucie och turkisk efterrätt till mig! Men jag måste säga att det var väldigt modigt gjort av honom, med vad trodde han?!

» Juldagen

Idag blev vi bort bjudna till Henriks mamma på glögg, middag och vin, och fika. Det var jag, Henrik, hans syster Susanna och deras moster Ingegärd, det var väldigt trevligt och gott. Innan det tog jag och Henrik en härlig promenad i snön och nu myser vi framför Narnia.

» Julafton

Första julen i Stockholm och den har varit super mysig, saknar dock mina kära. På Julafton var jag med Henrik och hans familj hos hans moster. Precis som i nästan alla hem var den god julmat, klappar och stor mysfaktor.
Henrik & Jag
Här fixas det med den spanska skinkan
Mina Mozartkulor och min handgjorda ask till värdinnan Ingegärd :)
Tomten & Alfons
Julklappsutdelning

» Uppesittarkvällen

Igår var det en trevlig uppesittarkväll hos Amy och John med vin, öl, glögg, godis, peppakakor med ädelost och första SKINKMACKAN :) mums. Vi spelade bingo lotto, men det var ingen som vann... däremot så vann jag och Henrik när vi sedan spelade Alias. Det var riktigt kul. Man ska förklara ord för sin partner utan ätt säga ordet medan tiden går. Det blev lite små pikar mellan partnerna, men kul var det :)
John & Amys dotter Althea (så himla söt!) & Jag
Henrik
John & Amy

» Julskinkan klar

Nu är klockan snart 01.00 och jag har jobbat ett 8 timmars pass på Mango, handlat, lagat och ätit mat (tittat på när Henrik gjorde marinerad rostbiff med rotfruktsgratäng och en god sås till det :)), gjort ytterligare julgodis eftersom det andra har av någon konstigt anledning försvunnit. Det blev Mozartkulor och choklad doppade knäckebröd. Sedan fixade Henrik julskinkan medan jag modellerade med marsipanen. Nu ropar sängen, upp tidigt och jobba i morgon.

» En aning bitter?

Hahahah.... hon är ju sååååå rolig!
vadå bitter??!

» Mango

Jag gillar mitt nya jobb mer efter varje dag som jag jobbar. Idag kom det in en tjej och en kille... hehe... killen var SUPER bög och om han hade varit transa hade han köpt alla klänningarna sa han. åå han var sååå rolig, vi kollade och disskuterade klänningarna och även min arbetskollega Rabi... hahah... han tyckte att han var snygg och jag skulle hälsa -Hello till honom(handen i vädret).
Senare kom det in en kille i butiken och berömde våran snygga butik och jag pratade med honom ett tag och kom sedan fram till det var han och hans bror som startade design märket dbrand. Jag fick ett personligt VIP kort utav honom så nu har jag 25% rabatt på allt i hans butik dbrands :)
Tiden gick väldigt fort idag och i slutet fick jag en väldigt bra kund. Hon var inne med hennes man, barn och syster och provade en kavaj, men den var hon inte nöjd med. När hon sedan skulle gå hade jag letat upp en snygg kavaj som jag visste att hon skulle gilla. Hon älskade den och ville att jag skulle leta upp mer och mer. Jag hittade massor som jag tyckte passade henne. She loved me! hon sa -skulle jag öppna en butik skulle jag anställa dig direkt. Hon sa även att hon skulle komma in fler gånger och att jag skulle ta fram kläder åt henne.
Nu är min darling på ännu ett julbord, orättvist! jag har inte varit på ett ända julbord i år och så som jag längtar efter julmaten :) Snart kanske jag ska hämta honom i stan och denne gången ska jag i så fall inte köra fel :)

» Finns inga undantag, ni MÅSTE!

Ni MÅSTE klicka på länken http://www.youtube.com/watch?v=P4Xd435coD4 Helt otroligt! jag ryser i hela kroppen! Blir alldeles svag. AMAZING!

» Henriks pärla

Igår hade jag en lugnt och skön kväll hemma medan Henrik var på julbord med jobbet. Vid 01 ringer han och frågar om jag kan hämta honom. Jag kände på mig att han skulle ringa och jag hade bestämt för mig själv att om han hade frågat innan så skulle jag göra det, men nu var klockan över 01 och jag hade förberett mig för sängen. Men inte kunde jag säga nej när han ringde :) så ut på äventyr... haha... jag skulle köra hans BMW, hans pärla, in till stan för första gången. Han förklarade vägen, men jag tänkte det spelar ingen roll hur bra han förklarar jag kommer köra fel i vilket fall... och ja, det gjorde jag :) så när jag var inne i stan och snurrade guidade Henrik och John mig. Jag skulle även köra hem John och då träffade vi på några galna Friday´s folk, bla Tim som var avundsjuk på att jag fick köra Henriks pärla... mohahaha....

» 1607 klänning

Snön ligger vit.... mysigt, men så KALLT! brrr.. Idag på jobbet fick inte jag någon rast för att dom hade planerat det så dålig, men men jag jobbade bara 4 timmar så det var inte hela världen. När Marianne (Min chef) kom sa hon till mig
- du var grym igår med hörde jag
- Alltid svarade jag då :)
Det var roligt att höra. Nu har vi även fått varsin kod, så när vi säljer ett plagg till en kund (hjälper en kund och får henne/honom att köpa ett eller flera plagg) När kunden är i kassan meddelar vi i våra wokie-talkis till kollegan som står i kassan ex. 1607 klänning (min kod+ plagget jag sålde) Äntligen lite tävling och utmaning, om inte annat så kan man tävla med sig och jämföra gång till gång om man ökar talet sålda plagg.

» Vinnarlåten Idol-09


» FAN

usch vilken tråkigt, ångest dag. Om du inte vill läsa något deprimerande, så sluta läs nu. Idag när jag hade kommit ur duschen och skulle fixa i ordning mig för jobbet så ringer Marianne och säger att jag inte får jobba idag pga att det inte behövs mer personal. Men idag är det lördag och det betyder 100% ob och det är vad jag verkligen behöver! Så jag blev jätte irriterad och deppig över att jag inte fick jobba. Jag hatar även ändring i planeringen, jag hade planerat in att jobba, så vad skulle jag göra i stället?! Henrik skulle jobba och jag hade inga pengar till att hitta på något heller! :( Så idag har jag inte gjort något!! Varför kan man inte bara få vara ekonomisk oberoende och bara njuta av livet istället för att jaga timmar!!! FAN.

» NK julskyltning


» Idol 2009!

Erik vann Idol 2009!! helt rätt! men jag hade inte blivit så besviken ifall Calle hade vunnit heller. dom båda är ju så grymma! Ikväll har det varit en skön kväll med gott rödvin och nötter o choklad. :) mums. underbar fredag!

» love it.


» 20 000 kr i plånboken

Idag var det min bästa dag på jobbet! sålde som smör ;) ne men seriös så var det ganska mkt att göra idag, så det var kul. Jag var schema lagd till klockan 16, men kvart i kom det in en kvinna och hennes amerikanska man som jag hjälpte. Hon berättade bl.a. att hon var Dubais ambassadur och att hon hade 20 000 kr i plånboken. Hennes man lämnade kvar hennes Chanel väska på våran soffa, då sa hon till honom att han inte kunde göra så och han bara fnyste. det var då som hon berättade och visade att hon hade 20 000 kr i plånboken. oj oj tänkte jag, ge mig lite dricks tack ;) Jag hjälpte paret i nästan 1 timme, så jag jobbade över även om jag inte visste ifall jag skulle få betalt den timmen. När dom sedan var nöjda lämnade dom med ett kvitto på ca 3 500 kronor och jag fick ett vänligt handslag utav mannen och en kram utan kvinnan. good work Jenny :) Cornelia (assisterande manager) var imponerad och berömde mig stark.

» Fika med Elin

Idag hade vi fått in mycket nytt, många fina klänningar. Nästan så man får abstinens, men jag har varit väldigt duktig, jag har faktisk bara handlat ETT klädesplagg på TVÅ MÅNADER!! en stor applåd till mig!
Efter jobbet åkte jag snabbt hem och bytte om för att åka in till stan och fika med Elin. Vi fikade på det mysiga fiket Le café inne i sturegallerian.
Elin (måste alltid göra en min:))

» myyyys

Min enda lediga dag denna veckan, så idag har jag myyyyst :)
Jag tog ett långt skönt bubbelbad med levande ljus och lugn musik, så härligt!
sen är man tvungen att göra hemma sysslor också, så jag har lagat mat, faktiskt två rätter (matlådor till jobbet). Det blev fiskgratäng med potatismos och biffar med egen gjord brunsås och potatismos.
Jag har även dammsugit och skurat, men nu myser jag framför tv:en och kolla på " so you think you can dance"

» Tempo....pleace!

Tempo tempo... jag vill ha mer tempo. På Friday´s är det minsann tempo, det kan vara kul att "sitta i skiten" så att man knappt hinner med, men det kommer jag aldrig att uppleva på Mango :( Det händer ofta att man viker en tröja som redan ligger fint vikt, men bara för att det ska se ut som att man har fullt upp.
Idag hade vi våran utbildning med Burcha, en tjej som jobbar på Mangos huvudkontor i Barcelona. Hon hjälper att starta upp Mango butiker i hela världen, så i tre veckor är hon med och styr och utbildar oss. Vi fick lära oss Mangos historia, kundpsykologi, service och sälj knep etc. vilket var väldigt intressant.

» Sjukling

Usch... jag känner att jag är på väg att bli riktigt sjuk :( känner mig matt, huvudvärk och fryser ständigt. Men inte har jag råd att bli sjuk, så idag har jag jobbat, jobbade till och med över. Skulle vara ledig i morgon egentligen, men  då ska vi få lite utbildning så det ska bli intressant.
Min och Henriks fina julgran :)

» Advents fika

2:a advent och det har varit en jätte mysig dag. Sov visserligen väldig länge, vågar inte säga hur länge, men Lotta ringde och blev chockad över att jag sov :)
I eftermiddags kom Henriks mamma och syster över på fika, vi bjöd på julgodis och pepparkaks cheescake som jag har gjort. Det var väldigt trevligt och gott. Senare åkte jag och Henrik och tvättade hans bil, på väg hem köpte vi med oss pizza som vi gottade oss framför "Vem kan slå Filip och Fredrik".
Glömde ta kort på cheesecaken innan ;)
Jag dammsuger Henriks bil

» Idolmys

Igår efter avslutat jobbpass åkte jag hem och julstökade lite ytterligare :) det är ju så roligt!
så igår blev julgranen klar, den blev JÄTTE fin :) till och med Henrik höll med, men han tycker fortfarande att det saknas lite rött. :) sedan gjorde jag julgodis bla. Rocky road. Därefter var det dags för idol och lite mys med vin och nötter. jag kan säga vem som vinner redan nu, ERIK!! fast jag är väl inte ensam om att fattat det. Calle är också riktigt bra, men Erik är GRYM!! älskar hans röst. He IS a star!

Rocky Road

Färdigt på: 40 min

12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter


Foto: TV4

FOTO: TV4










1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

 


 


» Det är klass på det här framspelet!


» ont :(

På förmiddagen tränade jag på Sats, vilket var evigheter sen, kanske två veckor! illa illa.
Under dom två veckorna så har jag fått små hjärthugg flera ggr om dagen, det är visserligen ganska vanligt, men inte så ofta. Under träningspasset kände jag mig lite konstig och kände successivt ett tryck i ryggen under vänstra skuldra. När jag kom hem gjorde det ont när jag andades och trycket kändes ännu tydligare, så jag ringde vårdguiden och dom sa att jag direkt skulle till vårdcentralen eller åka in till akuten. Jag brukar inte gå till läkaren i första taget, men hon i telefonen skrämde mig lite. Jag gick därefter till vårdcentralen här i Farsta och dom tog EKG på mig och sedan fick jag träffa en läkare. Hjärtfrekvensen var som en vältränad person, så det var inget fel på mig. Men det kändes inte som läkaren tog mig på allvar, jag fick be om att han skulle lyssna på lungorna, vilket han gjorde slarvigt utanför tröjan. Om det inte har blivit bättre efter vila till måndag så ska jag återkomma. jag hoppas jag mår bättre i morgon, för jag har fortfarande ett kraftigt tryck i ryggen som gör ont!

» Snoozade lite för länge

Idag började jag klockan 09.45 på Mango och jag klev ur sängen en aning förvirrad och insåg sen att jag hade snoozat lite för länge. En halvtimme senare hade jag hunnit med lika mycket som jag gör på 1.5 timme i vanliga fall, men med hjälp av lite stress. Idag fick vi en ny kollektion som jag fick packa upp och fixa i ordning på lagret. Det var faktiskt roligt och skönt med lite variation, sen är det även väldig bra att vara där en dag så man lär sig alla klädkoder och var allt ligger.
Nu i kväll har jag gjort lite julgodis (Mozartkulor, knäckebröd med choklad och krossad nonstop, och choklad doppade marshmallows) och  i morgon blir det ännu mer :)
Jag gör julgodis
Julgodiset
Mina arrangemang och julgodis

» Julpyssel

Julmys hela dagen.. Idag åkte jag och Henrik till Bauhaus och köpte blommor som jag gjorde fina jularrangemang av och även en gran, men i år blev det en plastis. Den kommer att bli jätte fin, men jag vet inte om Henrik kommer att gilla den, för han MÅSTE ha röda kulor (lite gammalmodig av sig ;P) När jag är klar med julgranen kommer den att vara vit och silver, inget rött, men jag får väl låta Henrik sätta i några röda kulor och förstöra den ;)
Så idag har det varit julpyssel med blomsterarrangemang och ischoklad med mint och den andra med kokos. gott.
Henrik ligger och myser

» Bloggerskan Kissie

Äntligen en ledig dag efter en veckas jobb, men denna veckan ska jag bara jobba två pass. hade gärna jobbat mer men inte alla dagar i veckan.
Klockan är efter midnatt och jag har precis satt mig ner i soffan. Idag åkte jag hem till mitt och hämtade lite kläder som jag kan ha hemma hos Henrik, för det kan vara skönt att ha lite ombyte :) På väg hem till Henrik såg jag även den jobbiga bloggerskan Kissie, usch. super fjortis, bimbo! jag gick strax bakom henne och hennes två kompisar och dom höll på och tjafsa och gapa på en okänd person som gick förbi. Det var så töntigt att jag skrattade inombords. Idag hade jag tänkt att göra fina blomsterarrangemang, så jag gick ner till Farsta centrum och kikade men hittade ingen bra blomsterhandel. Men jag pyntade lite lätt med mitt julpynt och i morgon ska jag åka in till stan och köpa blommor etc.