» Vegansk/vegetarisk kost

Många dömer och tror att jag har slutat äta kött på grund av att Claes är vegan, vilket är sant! Först var jag själv väldigt skeptiskt, men nyfiken på vegansk kost, vad äter man då?? :) Claes sa att han kommer alltid vara vegan och jag får äta vad jag vill. När Claes åkte på turné med sitt band, såg jag det som en utmaning och intressant att äta vegansk kost när han var bortrest. Ville testa och jag fastnade för den kosten.


I början var min mage kraschad, eftersom det var en chock för magen med en snabb kostförändring. Jag kommer ihåg att det kändes som kramp efter jag hade ätit, vilket berodde på att magen arbetade lika hårt som tidigare för att bryta ner det animaliska, gifterna och onyttiga fettet som finns i kött, vilket den inte behöver när man inte äter kött.
Nu när jag inte ätit kött på över 3 månader så känner jag att kroppen mår så mycket bättre, mer energi och starkare än någonsin!


När jag själv lagar mat väljer jag att utesluta kött, mjölk och ägg, istället väljer jag andra rena proteinkällor och havre mjölk/grädde. Men när jag äter på restaurang eller blir bort bjuden på middag, så äter jag fisk och skaldjur, mjölk och ägg. Hemma äter jag även keso, kesella och även mitt proteinpulver innehåller även mjölk. Därför kallar jag mig inte vegan/vegetarian eftersom jag inte helt utesluter vad det innebär att vara vegan. Däremot trivs jag med den kosten och jag vill inte äta för mycket kolesterol och "skit" eftersom jag känner att jag fungerar mycket bättre utan det och dessutom har jag mycket hjärt-och kärlsjukdomar inom min familj.
Även om jag och Claes inte skulle fortsätta att leva tillsammans, så kommer jag fortsätta med denna kosten. Jag är glad över att han väckte intresset för den vegetariska kosten! Jag säger inte att jag aldrig mer kommer äta kött, men jag tror inte att jag kommer vilja äta kött någon mer gång i mitt liv. Jag har ingen regel, äter det jag VILL äta och nu finns inte kött med på listan!

Jag kommer skriva och lägga upp lite bilder oftare på vad jag äter ibland. Kan vara någon mer som vill äta hälsosammare kost och vill ha tips?;)


maja
08 September, 2011 - 17:43

Minns första veckan när du sa att du höll på att bajsa på dig hela tiden, haha! Kul att höra att det gjort så stor skillnad och att du mår bättre av att skippa det :)

Jennylicious
08 September, 2011 - 17:43

Haha sa jag det! Jag vet att jag hade otroligt mycke gaser i magen! men nu är allt som det ska! ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo