» Blåsningen

Idag är första dagen på länge som jag varit ledig och inte gjort så mycket mer än legat på soffan och myst med Bellis. Det har faktiskt varit skönt. Kollade nyligen på "blåsningen" det enda programmet som jag försöker följa. Det är ju såååå himla roligt! :D missade två avsnitt på grund av flytt och alla hjärtans dag, men som tur så finns det tv3play. Här är ett klipp med Johan Glans som har blivit blåst och uppenbarligen är han även rolig utan betalt :) På tal om betalt så har jag lagt upp min soffa på Blocket på nytt efter att jag fått några mejl och samtal som undrat om måtten på soffan. Jag höjde även priset och på tisdag ska den säljas...weeiii :)

» Sängram

Efter jobbet shoppade jag loss på vårnytt på Mango...så klart ;)
sen mötte jag upp Henrik på stan för att kolla på en sängram. Vi var inne på både Mio och Atlantic, men vi hittade ingen som skrek Jennys och Henriks säng. En på Atlantic var fin, en huvudgavel i valnöt, men den går över våran budjet som vi har tänkt. Vi ska inte köpa första bästa heller, så vi får kika vidare.
Vi tog en snabbfika och sedan köpte Henrik ett par badtofflor och en gardin till vårat;) sovrum. Henrik fyndade även en snygg PEAK jacka.
Jeans, linne och koftan är ny :)
Snygg topp med en lite synlig dragkedja i ryggen
Skjortan har jag stoppat in, så den är längre. Man kan ha den till ett par tajts och även knyta den.

» Tillbaka till vardagen

Tillbaka till vardagsrutinerna :) skönt faktiskt! Det har varit mycket stök och hårt arbete här hemma. Det har varit att gå upp äta frukost och sen full fart till sent på kvällen/natten. Idag var jag i Farsta centrum på Åhléns bokrea, jag köpte Morbergs kokbok och även en om Choklad... givetvis:) Älskar ju choklad och i boken var det lite fakta, recept på ex. praliner och även lite hur man gör chokladskulpturer och andra små tips. hann även med att sola, handla mat och lagade en god kyckling lasagne med mozarella innan jag åkte i väg för att jobba.

» Sovrummet är klart!

ojojoj... vad jag har jobbat här hemma:) Har nyligen blivit klar med dagens sysslor. Henrik och en bekant till honom, Hasse lade golvet i sovrummet, medan jag betsade ett andra lager på skrivbordet. Golvet blev verkligen super fint! därefter målade jag klart väggarna och waow vilket fint sovrummet det blev. Nu ska det bara inhandlas sängram, nattduksbord, sängkläder och annat smått och gott. Efter att jag hade målat klart röjde jag undan all skit och ställde allt på sin ordning, tvättade även sängkläderna och tyget på madrasserna. Nu kommer Henrik hem snart och tror att vi ska tillsammans ställa in skrivbordet och sängarna etc, men det har jag redan fixat:)
Bilderna visar inte färgerna korrekt. Innan var det mörkblått och nu är det ljusgrått med en kall blå nyans.
före...
Efter :)

» Färgen räckte inte!

Nu var det meningen att jag skulle ha målat klart, MEN inte. Färgen räckte så klart inte, hatar när man inte kan avsluta det som man har på börjat! Aja i morgon ska golvet läggas och jag hoppas att vi kan åka iväg och köpa färgen väldigt snart. Vi har ingen bil för tillfället då den är på lagning, men kanske att man kan åka buss ut dit. vi får se. Nu är det stökigt här igen pga. av att vi var tvungna att ta ut allt från sovrummet inför målningen och golvläggningen, fast lite mysigt är det faktiskt :)

» Gumman mår bra igen!

Nu mår Bellan bra igen! Hon var nog väldigt orolig över vad som pågick här hemma. Nu när hon sett att allt är sin ordning och att det inte är några tråkigheter som händer så är det bra. Hon ligger just nu och tuggar på sitt grisöra :) jag väntar på att spacklet ska torka och strax ska jag tar ner tapet bården och börja masker, för idag är det målar dags :D
Bella med sin "attack-ankan" :)

» Mitt lilla hjärtegull!

När vi vaknade i morse kunde vi knappt ta oss igenom till toan, men nu är allt återställt till sin ordning. Jag har faktiskt hållit på tills nu! Henrik kommer strax hem från jobbet och han kommer nog bli lite överraskad att jag har fixat klart allt.
Bella har betett sig väldigt oroväckande, hon vill varken gå ut, äta eller dricka själv utan jag har fått mata henne lite åt gången. Hon har bara velat sova hela tiden och ibland så börjar hon skaka. Jag har ringt vetrinären här i Farsta centrum och dom tyckte jag skulle ta tempen på henne och avvakta om hon inte har någon feber. Jag berättade även att vi höll på att flytta här hemma och att det är väldigt stökigt etc. Det kan vara att hon känner oro och blir lite stressad och deprimerad. Förmodligen så är det därför, för hon har ingen feber. Men man blir såå hemskt orolig, det är ju mitt lilla hjärtegull!

» Flytten gjord!

Idag skedde den stora flytten! vi hyrde en skåpbil från Statoil och åkte först med lite bråte till tippen, bl.a. Henriks säng och annat. Därefter åkte vi till Sundbyberg och hämtade mina möbler, men vi fick inte med oss allt på dom fyra timmarna som vi hade med skåpbilen. så vi lämnade tillbaka bilen, köpte hem kina mat och sedan var Gun snäll som lånade ut sin bil så vi kunde hämta restan av min saker. Jag hade tydligen mer bråte än vad jag trodde, men Anna (min hyresvärd) hade sagt att jag fick låna förrådet lite till om jag ville. Så vi tömde mitt rum, men jag har fortfarande kvar lite grejer i förrådet. Här hemma nu ser det knappt ut som ett hem längre;) men i morgon innan jobbet så blir det till att röja ordentligt!

» köpt golv och färg

jag hoppade ur sängen ganska tidigt idag och körde ett träningspass innan det var dags för dagens bravader. Vi lånade Henriks mammas bil som var väldigt rymlig! Bella fick vara hos Henriks mamma, Gun medan vi åkte till Bauhaus och köpte golv o färg till sovrummet. Kommer bli så fint :) sedan åkte vi till Sundbyberg och hämtade några kartonger. Vi fick faktiskt med oss 8 stora kartonger i Guns bil, kanon. När vi var klara åkte vi och hämtade upp Henriks syster Susanna för att åka till Gun som bjöd på oxfilé och god dessert. När vi kom hem kunde jag inte hålla mig från att rota i lådorna, men i morgon sker den stora flytten med möblerna, så nu ropar verkligen sängen.

» kan det bli bättre? ;)

Idag strulade det som attan med tågen! inte okej :) jag trodde att jag aldrig skulle komma fram till jobbet. Jag ringde och förvarna att jag förmodligen skulle vara försenad, men jag kom bara kanske 3 minuter försenad :) sprang till nästa tåg när jag skulle byta :) Efter jobbet åkte jag till sumpan  och packade ihop dom sista sakerna, för i morgon sker flytten:) jiiihoo. Nu myser jag och Bella i soffan framför lets dance och väntar på våran älskling. rödvinet och naturgodiset är även framme :) kan det bli bättre? :)

» 4 timmars pendlande på en dag

så jäkla trött!! usch... var på möte tidigare idag på jobbet klockan 8.30 i två timmar, sedan åkte jag tunnelbanan hem som tar en timme. Hem och laga mat, vila middag, rasta Bella, sen var det dags att åka till jobbet igen för att jobba 4 timmar. usch vilken jobbigt dag. Sammanlagt blir det 4 timmars pendlande...

» Betsat skrivbordet

Idag har jag varit ledig. Började dagen med en powerwalk i en timme med Bella i skogen här i Farsta, lovely :) Henrik jobbar i kväll så det blir spännande och höra vad han tycker när han ser att jag har betsat hans skrivbord (med hans tillåtelse) Enligt mig blev det som nytt, jag valde även att ta bort "hyllplanet" som stod ovanpå, tycker det ser mer stilrenare ut och så kan man köpa snygga "förvaringsprylar" från ordning & reda istället. men får se vad herrn i huset tycker :) Jag har även hunnit med att sola, tvätta och busat en hel del med Bellan.
Vad tycks?
Före...
Efter :)

» Recept

Varsågod Annelie, här har du receptet. Super god tårta, så den måste du göra :)

After eight tårta
Ingredienser

Portioner: ca 16 bitar

200 g mörk choklad
200 g margarin eller smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl, 180 g

CHOKLADGLASYR
25 g margarin  eller smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett.
3. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
4. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
7. Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
8. Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp.
9. Garnera med after eight på tårtan eventuellt vit.
10. Servera den med skivade apelsiner.

Frostade rosenblad

Ingredienser
1 äggvita                                                                                      
1 dl strösocker                                                                                 
rosenblad


Gör så här
1. Sätt ugnen på 100°C.
2. Vispa upp äggvita. Häll upp strösocker på ett fat. 
3. Doppa rosenblad (inte från köpta rosor) i först äggvita, sedan strösocker. 
4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen 30–40 minuter. 
5. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan. Låt dem stå och torka i några timmar, antingen där eller på något annat torrt, varmt ställe. Vackert att ha på desserten.



» släkt middag :)

Igår bjöd vi hem nästan hela Henriks släkt på middag:) Hans mamma, syster, moster, kusin med hennes sambo och deras två hundar. Så här var det fullt hus! Henrik lagade baconlindad torsk, super gott! till efterrätt åt vi våran överblivna after eight tårta. Det var en riktigt trevlig kväll!
Henrik med hundarna: Boxern Alfons, Americanska bulldogen Lia, och lilla franska bulldogen Belladonna :)

» Min soffa tillsalu! någon?

http://www.blocket.se/stockholm/1_2_ar_gammal_soffa_25938115.htm?ca=11&w=1

» Alla hjärtans dag

Igår hade vi en helt underbar kväll på Alla hjärtans dag. Henrik gjorde en jätte god sparris soppa till förrätt och sedan lagade vi tillsammans risotto, som jag stod för medan Henrik fick ansvaret för hummern och pilgrims musslorna ;) Allt blev super gott! Till efterrätt hade jag gjort en After eight tårta med "frostade" rosor som dekoration. Både fint och gott! Henrik fick även lite golf prylar utav mig och jag fick fina rosor :)
Mina älsklingar

» Mina sötnosar


» Ät mer choklad- bra för hjärnan

Kom nyligen hem från jobbet och då hade min älskling köpt hem godis och mörk choklad :) weii. Läste även passande nog på aftonbladets hemsida att man ska äta mer CHOKLAD! :) det har tydligen gjorts studier på att de som äter minst 50 g mörk, bitter choklad i veckan minskar risk för hjärnblödning. Så jag fortsätter att frossa i choklad :) http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6593209.ab

» Surprise

Lite små jobbigt när man inte hinner med sin egna planering. Jag fick även ett extra pass i morgon, så jag får gå upp tidigt om jag ska hinna med det som jag har planerat. Kan inte riktigt säga vad, därför att jag vill inte riskera att min älskling läser detta, då det är en surprise till honom;)  Det jag hann med idag var iaf långpromenad med Bella, städat, lagat mat och små planerat lite i huvudet för att jag ska hinna i morgon. Nu måste jag skynda mig iväg, jobbet kallar :)

» Snygg soffa tillsalu, någon? :)

Det känns som att jag inte gjort annat än åkt kollektivt. Jag har räknat ut att jag har åkt kollektivt i ca 3-4 timmar totalt. Jag har haft några ärenden ex. har jag varit i Sundbyberg och fotat min soffa som jag ska lägga ut på blocket. Sen åkte jag hem rastade Bella, åt mat och sen var det iväg till Fridhemsplan för att träna mitt nya favorit pass Bodycombat :)
Någon som vill köpa min soffa för ett rimligt bra pris?? :)

» shoppoholic?!

Igår hjälpte jag en kvinna med att ta fram plagg som hon skulle gilla. Servade henne speciellt mycket, hon behövde aldrig hålla i plaggen utan det fixade jag och tog även dom till provhytten etc. Hon var väldigt nöjd och det blev slutligen 13 plagg för ca. 4 500 kr :) waow. Klockan var 21.00 då vi stänger och hon sa att hon var tvungen att föra över pengar, så hon skulle komma idag vid 11. Lite shoppoholic-varning när man måste göra överföring? Jag är säker på att att hon kom idag, för hon var väldigt nöjd och frågade mig om jag ville ha någon handpeng för detta. Självklart ville jag inte ha det. Det är verkligen kul att hjälpa när dom shoppar loss så mycket! Men det skulle heller inte vara fel att byta position, behöver verkligen en ny vårgarderob!

» klockan 06.00-07.00

I natt fick jag inte mina 8 timmars skönhets sömn och det resulterade till att jag var VÄLDIGT trött och irriterad och det fick min lilla familj lida för. Jag kunde verkligen inte somna, men tillslut och då hade klockan redan blivit morgon. Somnade runt 6-7 på morgonen och vaknade vid 11. Jag gjorde inget vettigt förrän kl 14 och då var det full fart för att jag skulle hinna innan jobbet. Duscha, handla, långpromenad med Bella, laga mat & äta, sen i väg till jobbet och jobba 4 ynkliga timmar.

» hoppas att hon inte jävlas med mina pengar!

Igår var både jag och Henrik lediga så vi hade en riktigt mysig kväll. På dagen körde jag först ett träningspass innan jag åkte till sumpan för att kolla hur mycket det är som ska packas ner... ja för ni som inte vet så jag jag flytta in hos Henrik på RIKTIGT :) gått lite fort kanske, men det känns så rätt!  När jag kom till Sundbyberg pratade jag även med Anna, frågade om dom vill köpa min soffa som dom har fått låna, men det vill dom inte...Attans. När jag flyttade in hos dom så fick jag lägga en disposition på 4000 kr, vilket är väldigt vanligt, i fall jag skulle vara oansvarig men hyra etc. Jag påminde henne om dispositionen och då sa hon att hon bara skulle kolla golven. GOLVEN??! ja ifall det blev några repor vid inflyttningen svarade hon då. Jag blev väldigt förvånad över vad hon sa och jag sa -vi var ju väldigt försiktiga så det ska nog inte vara några problem. Hon hjälpte nämligen mig med att flytta in mina saken. Om hon hittar någon repa är det heller inte säkert mitt fel för det har varit tre andra flytt under tiden som jag har bott där.. Aja jag hoppas verkligen inte att hon kommer att djävlas med mig om mina pengar!
.
På kvällen lagade vi lite mat, det blev en god köttbit som Henrik hade ansvaret för och jag gjorde mos som skulle bli som på plankstek. Jag har faktiskt gjort det en gång tidigare, men jag misslyckades totalt :) men Henriks köttbit var riktigt god i alla fall. Vi fortsatte kvällen med godis och spel.

» vad ska du bli när du blir stor?

Panik..panik...panik...
Frågan som man fick när man var liten: vad ska du bli när du blir stor? Jag önskar att det fanns ett facit, för då hade jag fuskat!!
Ja åren går fortare och fortare! Jag önskar verkligen att jag just nu hade ett välbetalt jobb som jag älskar och vill jobba med för resten av mitt liv! Jag vill inte jaga några j*vla timmar och vara nervös för varje lönespecifikation! jag har verkligen gått ner för trappan när det gäller lönen. Från riktigt bra månadslön till timanställd med dricks och nu timanställd utan dricks! men jag har själv valt det för yrket oavsett lönen har inte varit ett framtidsyrke. Det är det viktigaste, att man jobbar med något man trivs med. Man tillbringar ju sin vakna tid minst lika mycket på jobbet som hemma och i vissa fall mer! Men vad säger man: har man nått botten så kommer man till toppen :) (riktigt så illa är det väl inte men ;)) Nu är jag i alla fall i den branschen som jag vill vara i...eller? modeindustrin.
Jobbar du med ditt framtidsyrke? eller vet vad du ska bli?

» Storleken har ingen betydelse

Idag var jag pigg som en mört:) jag vet inte vad det var för fel på mig i torsdags, igår var jag också fortfarande lite dålig, men inte alls som i torsdags... hmmm... weird. Men nu mår jag bra i alla fall.

En lite roligt sak som jag märkt på jobbet är storleken har betydelse för många. På våra lilla lapp med storlekar står det först den spanska storleken som är mindre än våran svenska storlek som står under den spanska. Så många tittar på den spanska och tror att dom har tagit rätt. Till exempel spanska M är svensk S osv. Som en tjej idag hade provat en topp i spansk M (svensk S) och hon sa att den satt bra men hon ville ha en mindre, när jag sa att hon hade en S så var den plötsligt bra :) Sen finns det vissa som inte ens vill prova en storlek större, passar den inte i den mindre storleken så vill hon inte köpa den. Det är väldigt psykologiskt det där.

» Snyggt från Mango!

Koftan jag köpte för någon vecka sedan, helt underbar
Tänk sommar kväll :) (699Kr)
Köpte även dom här snygga jeansen. Modellen är som ett par chinos. väldigt chica!(599Kr)
Den här snyggingen vill jag ha! (599Kr)
Mysig vardags tröja (349 Kr)
snyggt till vår med ett par otvättade jeans (599 Kr)

» Hon ville ha mitt nummer

Jag gick upp vid 10-tiden åt frukost, gick ut med Bella sen lade jag och Bella oss i soffan och sov tills det var dags att laga mat, äta, fixa i ordnings sig och stressa iväg till jobbet. Jag var mycket bättre idag, men jag var inte 100 procentig. Vi hade fått in jätte mycket fint och bara lite kvar av den fula jobbiga rean :)
På väg hem satte sig två tjejer och en kille vid mig, dom var lite lätt berusade och hade varit o ätit, och nu skulle dom hem och dricka vin. Dom började prata med mig och jag var trevlig tillbaka. Den ena tjejen frågade om jag ville hänga med, men jag tackade nej. Hon frågade även lite blygsamt efter mitt telefon nummer, men då sa jag att jag att jag inte är någon festtjej direkt och att jag var lite försiktig med att ge ut nummer. Det var lite små knepig situation :) men inget förvånar mig längre här i Stockholm och vem sa att 08:or är dryga? jag har inte träffat på någon än i alla fall :)

» SJUK :(

Jag var inte riktigt pigg när jag tvingade mig upp efter bara några få timmars sömn för att köra ett träningspass. Det skulle vara NIKE Dynamic training som är ett nytt pass som jag inte har provat. Så jag ville så gärna prova det så därför tvingade jag mig upp, men när jag kom dit så var det inställt och istället var det cirkel träning (stationer med styrka och konditions träning) otur. Jag kände redan på uppvärmningen att min kropp sa ifrån. När jag kom hem kände jag mig jätte dålig, så idag var jag hemma från jobbet och bara varit soffliggande med Bella och kollat på bl.a. Avatar. Jag kollade på Avatar genom webben ch131.com . Filmen tyckte jag var väldigt bra och jag kan tänka mig att den är grym att se med 3D på bio. Känns som att jag har feber, men jag hoppas verkligen på att jag kan jobba i morgon. Nu är min älskling på väg hem från jobbet och då får han komma och ta hand om lilla familjen.

» Bortbjuden på middag i svettiga träningskläder

Nu ligger Bella helt utslagen efter en heldag med lek. Vi gick till Gärdet med Elin och Lea, Gärden är en STOR mark där hundar springer fritt och leker med varandra. på vissa ställen var inte snön packad så det var väldigt djupt och både Bella och Lea fick kämpa sig fram med deras korta ben. Bella var smart som kom på att hon kunde gå efter i Leas spår :)
Därefter lämnade vi hem Lea och sen gick jag och Bella med Elin på hennes ärende.
Tidsoptimisten som jag är blev det stressig... jag och Bella skulle möta upp Henrik för att han skulle ta med Bella hem så jag kunde gå direkt och träna på regeringsgatan. Jag körde Bodycombat idag igen och idag tog jag i mer än vad jag hade kraft till, tack vare all adrenalin. Svettig och go som jag var, ringde Henrik som var hemma hos hans far med Bella och bjöd in mig på fisk-och kräftstjärts soppa. Var lite tveksam först att komma dit i mina svettiga träningskläder, men det var väldigt trevligt. Efter middagen bjöds det även på min favorit, mörk choklad. Nu efter duschen ligger vi och myser framför tven.
Bella och Lea hittade en lek kompis på Gärdet
Bella smart nog följer Leas spår :)

» Ny bädd till Bella

Började dagen med en lång promenad med Bella. Jag har varit ledig idag och jag har inte gjort så mycket mer än stor städat, lagat mat etc. Bella fick en ny bädd utav Henrik och den gillade hon verkligen:)
Bella i hennes nya bädd :)  (Bädden är mörkgrå, den ser blå ut på bilden ;))

» Fru nilsson kom in och hälsade

Idag skulle jag egentligen vara ledig, men fick jobba 11-16. När jag jobbade kom Fru Nilsson in för att hälsa på mig :) Det är en äldre dam som jag har skrivit tidigare om här på bloggen. En väldigt mysig dam som gillar mig väldigt mycket efter att jag har servat  henne. Hon sa att hon hade varit inne tre gånger tidigare då jag inte jobbat och hälsat till mig :) Efter jobbet åkte jag in till stan för att fika med Elin, en nära vän från mina hemtrakter. Vi hade inte setts på länge och det var väldigt trevligt. Jag hade med min tränings väska och åkte direkt till sats på Medis för att träna Bodycombat. Som vanligt får tidsoptimisten stressa och jag kom otur nog in sent till klassen, men jag fick vara med ändå :) puuh..
En gammal bild på Elin