» Bio x2

På annandagen var jag och Henrik på bio och såg Narnia på 3D, men först åt vi god pasta vid bion i Hötorgshallen. Filmen var jätte bra men jag tycker inte att det är så bra med 3D... Jag har förväntningar på att det verkligen ska ploppa ur figurer oftare och tydligare, men jag tycker det mest är oskärpa. Kanske min syn som har svårt för 3d?
Jag och Henrik var även på Bio i går med Henriks mamma och syster. Vi såg Fair game, det var bra, men inte mer än så. Jag tyckte att den var lite seg i mellan åt, kanske beror på att jag inte är så politiskt insatt.
Skål!
Hahah.... coolingen med 3D brillorna

» Julafton

Jag och Henrik firade julafton uppe i Gävle tillsammans med hans familj från sin mammas sida. Vi var hemma hos Henrik kusin Magnus och hans familj. Det är ett under att man inte har gått upp 10 kg efter det goda julbordet och allt gott! Det var en mysig julafton i deras fina nybyggda hus och vi alla hade varit snälla i år eftersom jultomten kom på besök, till och med alla fyra hundarna;)
Turturduvor
Bella öppnar sin julklapp:)
Bella sitter i sin egna lilla värld med leksaken i munnen:)

» Uppesittarkvällen

I veckan har Henrik varit sjuk, men igår på uppesittar kvällen var han bättre. När jag kom hem från jobbet hade han dukat upp med gröt, julskinka och bingolotter :) Jag hade med mig julgodis. Vi hade en jätte mysig kväll, våran egna julafton med julklapps utdelning och mys. Tydligen är bingolottos uppesittarkväll en småstads tradition? Det är det i alla fall för mig och har blivit Henriks andra med inte sista. Han erkänner att det faktiskt är mysig;) I går vann han även på bingo.
Endast vita klappar under granen :)

» Våran julafton

I helgen firade jag och Henrik "julafton" med min pappa, Carina, min syster Therese med hennes sambo Calle. Fredagen var vi hemma hos oss och jag bjöd på middag, som blev misslyckad! vilken besvikelse det var för min del som hade jobbat med den hela dagen. I 5 timmar hade jag lammet i ugnen på låg värme, till det gjorde jag potatiskakor av riven potatis, parmesan ost och skogschampinjoner. Till det hade jag även gjort en rödvinsås och toppat potatiskakorna med schalottenlök och rödbetor. Jag vet inte vad som gick fel, men köttet blev nog alldeles för mört så det gick isär. Jag har lagat det en gång tidigare och då blev det super gott!! Kvällen blev i alla fall super mysig, med godis och paketöppning.

Morgonen efter träffades vi i stan och strosade runt på marknader och i gamla stan där vi även gick in på en mysig restaurang/pub och tog ett glas. På kvällen bjöd Carina oss alla på julbord, det var jätte gott, så det blev många tallrikar där:)


Söndag vid 13-tiden stod jag och Henrik ute i snön och försökte köra ut bilen från parkeringen, men det var omöjligt. Vi var bjudna på Henriks mormors 90-års kalas. Vi höll på i en timme att komma ut, grävde bort snön med händerna, lånade en skyffel, två snälla personer försökte hjälpa oss att putta ut bilen, men ingenting gick. Frusna som snögubbar var vi när vi gav upp och ringde efter skjuts.Jag & pappsen


Calle & Henrik

Therese & Calle

Henriks mormor Viola med Alfons :)

» Slutade en halv timme tidigare för att träna

Sorry för dålig uppdatering!
Igår hade vi inventering på jobbet, så det blev ett lång arbetsdag 10-22. Men som man säger, tiden går fort när man har roligt! Idag såg jag Maolu och även Dr. Alban var inne och frågade efter en vit smoking.
.
Igår frågade jag Daniel (Chefen) om jag fick sluta en halvtimme tidigare idag om jag tog en halvtimme kortare lunchrast. Han svarade att det gick bra och att jag även kunde ta hel rast. Idag innan jag skulle gå frågade han mig om det var något speciellt. Jag svarade att det var det och när han frågade vad jag skulle göra skämdes jag väldigt mycket när jag sa att jag skulle träna. Han skrattade och sa att jag inte fick bli någon träningsnarkoman. Jag förklarade att det inte bara var ett vanligt träningspass.....
.
Stressigt blev det ändå. Jag var framme strax innan kvart över med tunnelbanan och sprang hela vägen hem, bytte om, sprang till sats. När klockan var halv började vi träna Bodycombat :D Jag sa till Marco (instruktören) att jag slutat tidigare bara för att hinna träna, det skulle ha leva på länge. Det måste ju vara den bästa komplimangen:)

» Det blev en röd julgran

Idag har jag även pynta julgranen, i år fick Henrik som han ville :) röda kulor. Jag tycker att våran röd/guldig julgran blev jätte fin och jag fick godkänt från Henrik, så jag är nöjd.

Jag har även varit och strosat runt i Farsta på ärenden, bla. lämnat in byxor och kavaj på uppläggning. På kvällen var det nya koreografin 46 på Bodycombaten och den var grym!! jobbig och högt tempo rakt igenom! :D Väldigt ledsen över att jag inte kommer att kunna delta varje onsdag nu när jag har nya tider på mitt nya jobb.
.
Tyvärr är kameran sönder, men jag har hittat en gammal kamera som jag bara måste hitta sladden till. Så jag hoppas att jag snart kan lägga in lite bilder igen.

» Cannabis legalt, för eller emot?

Idag har jag varit ledig, så vi började med en långpromenad jag och Bella. Sedan åt vi frukost och kollade på den heta debatten på Efter tio med Maolou om Cannabis ska legaliseras. Jag är helt emot det förslaget. Jag tycker att det är ett idiotiskt förslag!!
Dom som vill legalisera den menar att kriminaliteten kommer att minska, men det tror inte jag att den kommer att göra. Dom kriminella som håller på med Cannabis kommer inte sluta vara kriminella.
.
Dessutom kommer fler att börja bruka cannabis och några kommer hamna i ett missbruk! Med långsiktigt bruk av cannabis tar hjärncellerna stryk och därmed intelligensen. Blir en så kallad "Haschtomte".
.
För dom som börjar bruka Cannabis kommer några även att testa dom tyngre drogerna. Vart ska gränsen gå? Jag vill i alla fall inte att mina framtida barn ska bruka/missbruka Cannabis. Jag hoppas verkligen inte att förslaget går igenom. Finns det något bra argument för det? Nej.
.
Kommentera gärna om du är för eller emot.

 


» Hög säkerhet på NK

Igår var Daniel, min chef sjuk så jag öppnade själv utan upplärning. Lite nervös var jag allt, men det var super simpelt, som tur var. Nu har jag även lärt mig att hitta bra i alla korridorer nere på NK, till lagret, toaletterna, personal utrymmet som det heter:) etc. inne i personal utrymmet finns det även ett inglasat rökrum...USCH! både lungorna och kläderna borde bli förstörda av att gå in där. Idag fick jag även mitt personalkort, så nu slipper jag be om besöks kort något mer. Det är verkligen en hög säkerhet på NK!! Först får man gå till omklädningsrummen/skåpen och hänga av sig. Man får inte ha med sig in någonting in förutom matlåda och en liten liten väska. Om man vill ha med sig något mer in så måste man skriva upp det hos vakten som sitter vid spärrarna. När man går ut igen genom spärrarna måste man först dra sitt kort för att komma ut och sedan trycka på en knapp och då får man gå om den lyser grönt. Man får alltså inte ha med sig något annat än en liten väska. Har man handlat måste man visa upp kvitto.

» Julbord med OJ

Nu har jag precis kommit hem från julbord med mitt nya jobb på OJ. Vilket härligt gäng jag har hamnat med! Jag trivs redan jätte bra och känns som jag har känt dom längre än vad jag gjort! Tyvärr var vår chef Daniel sjuk!, men vi hade det jätte trevligt ändå. Vi började med ett glas på TGI Friday´s och sedan gick vi till båten vid riddarholmen. Super gott! när jag tog mitt 3.e stora lass skrattade som och undrade hur jag skulle få i mig det ;) det blev även nubbe och snappsvisor och mycket skratt! super trevligt!

Dagen började även väldigt mysigt med en morgonpromenad med Bella och Henrik. Sedan en frukost med andra advents ljuset tänt! en stund efter frukosten gick jag ner till sats och körde lite styrka.

» Kontraktet är på skrivet

Klockan 09 i morse började jag och Daniel (Min chef) med frukost samtidigt som vi skrev på kontrakt etc. Idag har jag haft en lika lärorik och rolig dag som igår. Kassa systemet är väldigt lätt, så den kan jag redan. Jag har även lärt mig allt från färgkoder, vilka material vi har, till hur en kostym ska sitta och måttas in ifall det skulle behövas m.m. Men det finns mycket mer att lära :D Idag var sportkommentatorn Ola Wenström inne hos oss, provade skjortor och en kavaj, men köpte tyvärr inget.

Nu ligger jag i soffan och myser med Bellis. Vi ser på Idol och jag mumsar i mig en Schweizer nöt kaka. Idag var det första gången som jag tyckte att Minna var bra, men den grymmaste var utan tvekan.. Jay Smith!!! WAOW! han är ju redan en stjärna, det hör man ju redan på (artist)namnet.

» Min första dag på Oscar Jacobson, NK

idag var det min första dag på mitt nya jobb, Oscar Jacobson, NK. Jag skulle träffa min chef Daniel utanför NK´s personal ingång, men Daniel ringde och var väldigt ledsen över att han inte kunde komma och introducera min första dag. Hans son hade blivit akut sjuk och var tvungen att vabba. Han bad om ursäkt om och om igen, men jag sa att det inte var några problem alls. I stället fick Lars som jobbar på övertid eftersom han blivit pensionär och Andreas som är chef för alla OJ butiker i Sverige ta hand om mig.

Jag har verkligen fått ett gott intryck och en god start! Jag kommer stor trivas, alla är sååå himla trevliga och goa, även personalen på övriga NK. Stina som jag jobbade med tidigare på Mango, jobbar också inne på NK, så idag lunchade vi ihop :) Pratade även en stund med Marianne som var min första chef på Mango, men som nu också jobbar inne på NK. Roligt att ha dom som mina arbetskollegor igen!
.
Det är första gången som jag ska arbeta med den manliga kunden, så jag har endel att lära angående storlekar, passformer på kavajer etc. Så i dag fick jag lära mig mycket, Andreas skolade mig om alla våra kavajer, kostymer och skjortor m.m. Gjorde även replacement på skjortor och kavajer som jag tog upp från lagret, men där var ingenting logiskt;) så om jag får, så vill jag göra om lagret och strukturera upp det. Kassan på Mango minns jag var lite knepig i början, men nu hade jag lärt mig den som om den vore min egna dator. Det kommer jag snart att göra på mitt nya jobb, för den var väldigt lätt.
Daniel ringde på Eftermiddagen och bad om ursäkt igen och frågade hur det hade gått. Vi bestämde att vi skulle träffas utanför NK personal ingången kl. 09, så skulle vi ha en egen start med mig och gå igenom hela NK´s labyrint av korridorer, hissar och dörrar.

» Skönhetsdag

Min första lediga dag på 13 dagar och den har varit helt underbar. Vaknade klockan 8.30, låg kvar en timme och sedan tog jag och Bella en härlig promenad, helt vindstilla och snön glittrade. Åt en mysig frukost framför "Efter tio med Malou" och adventsljuset tänt. Henrik kom upp i hyffsad tid, vilket inte händer ofta;) Jag gick iväg och solade, när jag kom tillbaka gick Henrik o tränade. När Henrik kom tillbaka från träningen var maten klar och vi åt lunch tillsammans, MYYYS! Sen var Henrik tvungen att åka iväg och jobb. Jag gick in till Farsta centrum och klippte mig, betydligt billigare än i stan och lika bra. Nöjd kom jag hem, dammsög och fixade i ordning förrådet, tog upp golfbagarna och mina målningar på vinden för att få ännu mer plats. Sen var det dags för Body Combaten :D De var sista gången vi körde denna koreografin, så idag gav jag järnet... som altid;) Jag har även tonat håret och vårdat fötterna, en riktigt skönhetsdag har jag haft.