» Recept

Varsågod Annelie, här har du receptet. Super god tårta, så den måste du göra :)

After eight tårta
Ingredienser

Portioner: ca 16 bitar

200 g mörk choklad
200 g margarin eller smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl, 180 g

CHOKLADGLASYR
25 g margarin  eller smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett.
3. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
4. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
7. Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
8. Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp.
9. Garnera med after eight på tårtan eventuellt vit.
10. Servera den med skivade apelsiner.

Frostade rosenblad

Ingredienser
1 äggvita                                                                                      
1 dl strösocker                                                                                 
rosenblad


Gör så här
1. Sätt ugnen på 100°C.
2. Vispa upp äggvita. Häll upp strösocker på ett fat. 
3. Doppa rosenblad (inte från köpta rosor) i först äggvita, sedan strösocker. 
4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen 30–40 minuter. 
5. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan. Låt dem stå och torka i några timmar, antingen där eller på något annat torrt, varmt ställe. Vackert att ha på desserten.





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo