» Deeptalk på tunnelbanan med en alkoliserad 29-åring

Igår när jag satt på tunnelbana på väg hem till Farsta, hoppade en tjej på och satte sig på andra sidan av gången bredvid mig. Hon såg ut att komma precis från ett servitris jobb. Hon såg dock väldigt sliten ut och verkade påverkad! och ja, Ur väskan drog hon upp en flaska vin och klunkade, men hälften rann utanför. Jag fick en väldig medkänsla för henne. Jag tog ur mina hörlurar och tittade till på henne, då frågade hon mig om tåget gick till Farsta. Jag svarade att det gjorde det och att jag också skulle dit. Stekaren och den 40-åriga kvinnan bakom mig i vagnen såg ut att undra varför jag ville prata med henne, så istället för att prata tvärs över gången så att alla hörde, hoppade jag över till hennes sida. Vi pratade öppet och det märktes att hon blev glad av att jag ville prata och lyssna på henne. Hon berättade vad hon hette, var 29 år, jobbat inom restaurang i 10 år och hade en pojkvän som var äldre än hennes mamma, han var 55 år. Hon var tydligen väldigt lycklig med honom för hon sken upp som en sol när hon pratade om honom. När vi var framme till Farsta gick vi av och jag fick leda henne för hennes ben var nästan som spagetti. Tror inte det bara var alkohol inblandat. Innan hennes "gubbe" mötte upp henne sa hon att det var kul att få pratat med mig och det kändes även bra för mig.

» KASSARÅN

Idag hade vi ett rån i butiken... inget väpnat rån;) men det var spännande nog.
Jag var själv i butiken, Linn och Regine var inne på lagret och tog hand om den stora leveransen. Jag står vid kassa disken och larmar av några byxor som vi ska ta in på lagret, samtidigt ser jag en kvinna som provar en jacka. Jag säger till henne att hon såg elegant och fin ut i den. Hon frågar mig om jag har någon kortare klassisk jacka. Precis samtidigt som jag går in till lagret, står det en man vid kassan och kollar på kläder, en annan man med hörselsnäcka vid proven och kollar på kläder. Mannen vid kassan går till våran "extra" kassa och låser upp kassan med en nyckel(förmodligen en universal nyckel) samtidigt som han har kotakt med mannen som står vid proven som har koll på mig när jag har gått in på lagret för att hämta en jacka. När jag står där inne ropar en kvinna in och säger att det var en man som stal pengar ur våran kassa. Jag trodde inte att det var sant, men sprang ut o kollade. Ingen var kvar, inte paret som jag hjälpte med jackan heller. Jag gick till första kassan "extra kassan" och kollade den, det fattades!!! men tur är det bara våra växelpengar... Jag vågade inte titta i våran huvudkassa utan frågade kvinnan -var han i den här kassan också? Hon svarade att hon inte visste. Jag var skakig när jag öppnade kassan.........Pengarna var KVAR!!! :) han hade bara gått på niten och tagit fel kassa!! HAHAHA... :P Vi ringde securitas och dom kom direkt, vi kollade på överbekavnings kamerna och såg hela händelsen. Männen var tydligen kända sen tidigare. Vi kontaktade även polisen och dom ska skicka tekniker som ska ta fingeravtryck. Så hoppas att dom åker dit på niten :D

» Matlådor till 8 arbetsdagar

Nu har jag laddat upp med matlådor som ska räcka till mina 8 arbetsdagar... puuh... jag ska alltså jobba 13-21.30 +2 timmars restid i 8 dagar i rad + ett dubbelpass 9.30-21.30, det ser jag fram emot......NOT!
Nu slipper jag iaf ställa mig och laga mat kl.09.00 för att ha lunch. Billigt, dessutom vet man vad man stoppar i sig;) Det blev Cili con carne, thai gryta med skaldjur, och kyckling med tomat och basilika gryta. Det går nog bra, har helgen därefter att se fram emot då min älskade vän Lotta kommer och hälsar på mig och veckan efter har jag semester en vecka :D

» Oskar & Martinas bröllop

Igår var den en fantastisk romantisk kväll. Det var Oskar och Martinas bröllopsdag. Det var otroligt vackert! Mycket skratt och tårar! Oskar är Henriks bästa vän, så Henrik fick hedern att vara bestman. Det bjöds på jätte god mat, dryck och tårta. Även mycket sång, dans och tal. Henrik höll ett jätte fint tal till brudparet!

» Filmkväll med Natalia

I Fredag var jag ledig, hade en lugn och skön dag. På kvällen gick jag hem till Natalia och kollade på film och gottade oss! Mys mys.

» Avslutning för Marianne

Min nuvarande chef Marianne på Mango jobbar tyvärr sin sista dag i morgon, så i går var vi ute och åt mat och drack gott med nästan alla MangosarnaMälarpaviljongen. Rabi och Regine stängde så dom kom senare, även Cissi. Marianne fick en flaska Moët utav oss som tack för hennes tid och lycka till på det nya jobbet. Träffade även några bekanta där, en som jobbade i baren och två som satt och njöt av en flaska rosé, lite roligt att träffa på bekanta när man inte är stockholmare :) . Efter mälarpaviljongen gick jag, Marianne, Cissi Rabi och hans sambo vidare till Ms Gerda. Vi var inte kvar länge där utan splittrades upp allihopa, Jag och Marianne gick till Mossebacke där hennes pojkvän och hans vänner var. Det var en väldigt trevlig kväll, men tyvärr var jag väldigt dålig på att ta kort, så ni får några dåliga kort här.
Marianne, Stina och hennes kompis Angelica
Therese, Jag och Marianne
Linn och Therese
Therese och Jag ;)

» Utgång med Natalia:)

Igår hade jag en riktigt rolig kväll tillsammans med Natalia! Vi satt hemma hos mig, drack vin och åt kex o ost. Tiden gick väldigt fort, så vi fick skynda oss in till stan för att sätta oss på friday´s för att ta ett glas innan vi gick vidare till Collage och shaka loss på dansgolvet :)
Natalia

» Underbar kväll med en underbar pojkvän

Igår hade jag och Henrik en underbar kväll tillsammans. Först hade vi planerat att vi skulle åka en middagsbåt som åkte i skärgården i 3 timmar, men båten som vi hade kollat in på nätet var ersatt med en annan båt. Vi fick tillåtelse och gå in i båten och kika, men den var inte alls så fin och mysig. Istället gick vi längs Strandvägen, först stannade vi vid en uteservering där Henriks kompis jobbade och tog ett glas rosé och öl innan vi gick vidare till Strandbryggan. Där satt vi länge och njöt av god mat, vin och den härliga stämningen samtidigt som vi titta ut över vattnet.

Här sitter vi längs Strandvägen och tar vårt första glas och njuter:)
Standbryggan och äter gott

» 666

I dag hade jag andra kunden som fick summan 666 kr att betala och även denna gång skämtade jag och sa att det ger otur för att det är djävulens tecken. Hon blev skrockfull och var bara tvungen att köpa något mer för att det inte skulle bli 666 kr :) så hon köpte ett armband också. Bra att skrämma kunderna för att få merförsäljning ;)

» hard working woman ;)

Spanien vann VM!! :D Vilken händelserik bra match! me like.
Nu ska jag gå o lägga mig och sova i kapp några timmar, är jätte trött... I fredags jobbade jag stängning, i går öppnade jag och stängde!! jobbade 9.30-21.30 och idag var det upp och öppna. Med andra ord så har jag jobbat, sovit, jobbat 12h, sovit och jobbat. Idag har jag i alla fall fått kvällen och i morgon stänger jag. Idag var Bella med mig på jobbet, även Rabis hund var med honom till Mango, vilket Bella tyckte var kul. Efter jobbet åkte jag och Bella o mötte upp Henrik i Kungsträdgården och åt glass samtidigt som vi kollade på uppträdande.
Belladonna hjälper mig och öppnar butiken ;)
Bella & Rex
Älskling
Kungsan
Jag

» ATTENTION! FIRE IN THE BUILDING

Idag blev jag avbruten på min rast, jag hade ätit, tog av mig skorna och lade mig i soffan och bläddrade i Ljuva hem när brandlarmet går igång. Alla i hela Kista fick utrymma gallerian. Vi körde ut alla från butiken, en tjej var kvar länge i proven och jag fick säga till henne två gånger att skynda sig och sen sprang hon ut med klänningen halvt på. På väg ut mötte vi en man som var på väg in. Jag sa till honom att han får nog inte gå in, men han svarade irriterat; -Det skiter jag i, måste in! Det finns även studentlägenheter i gallerian också, så han var väl tvungen hem, kanske ta ut hunden...

Branden hade tydligen orsakat av någon som hade slängt en fimp bland skräp och kartonger nere vid garaget, jobbit för den personen att komma på sig själv att klantat sig vid sin rökpaus.... "oppss... kan varit jag som orsakade branden?! så hela gallerian fick utrymmas"
Vi fick klar signal om att vi fick öppna butiken ganska så snart och det var några som ville in och shoppa även fast larmet fortfarande gick, men det var nästan bara vi som hade öppnat våran butik. Sedan stängde vi igen, eftersom ingen annan hade öppnat och larmet gjorde oss nästan döva. När larmet slutade öppnade hela gallerian på nytt och sen var det full rulle igen.

» Ledig

en sån härlig dag :)
Började dagen med en promenad med Bella i det fina vädret, en förmiddag med min Henrik och sedan åkte jag till st: Eriksplan för att fixa mina naglar. När jag var klar där så satte jag mig på Choklad bollens uteservering och åt en god pasta. Jag satt kvar där en stund och njöt av solen :) när jag kom hem till Farsta tog jag vägen förbi kemtvätten och hämtade upp min kavaj som hade blivit jätte fin. sedan städade jag, gick ner till ICA och köpte lite fin choklad, nötter och vin som jag gottade med medan jag såg Spanien vinna mot Tyskland :)» Endast kontanter

Idag jobbade jag andra dagen efter en veckas semester, dagarna efter semestern är jobbigare än innan semestern. Kanske beror på att en vecka inte var tillräcklig! Igår kväll tog även våran kortläsare semester och den har inte fungerat på hela dagen. kändes som att jag blev en maskin i sig som fick säga till varje kund att vi inte kunde ta kort och förklara varför.

» 1 v semester

Från måndag till fredag kväll var jag, Henrik och Bella på Henriks familjs landställe som ligger i St: Anna skärgård vid Söderköping. Det blev mycket sol, bad och god mat och viner, golf, men också en dags arbete :)

På lördagen var vi hemma i Stockholm igen och var med John, Amy och lilla Althea på Grönalund. Vi körde 5-kampen, Amy vann, jag 2.a, sen john och sist Henrik :P Girl power! Jag och Amy åkte några åkattraktioner också :)
Idag är sista dagen på semester och jag, Bella och Susanna har legat och solat på Farsta badplats hela dagen, underbart.
Bella fick springa fritt hela dagarna, hon stor trivdes!
Golfarn´
knappt nybörjare;)
Jobbar o sliter
Vi bygger upp muren
Bella tittat på medan vi jobbar
Hamburgare på vägen hem
Amy och Henrik
Amy och John