» Våran julafton

I helgen firade jag och Henrik "julafton" med min pappa, Carina, min syster Therese med hennes sambo Calle. Fredagen var vi hemma hos oss och jag bjöd på middag, som blev misslyckad! vilken besvikelse det var för min del som hade jobbat med den hela dagen. I 5 timmar hade jag lammet i ugnen på låg värme, till det gjorde jag potatiskakor av riven potatis, parmesan ost och skogschampinjoner. Till det hade jag även gjort en rödvinsås och toppat potatiskakorna med schalottenlök och rödbetor. Jag vet inte vad som gick fel, men köttet blev nog alldeles för mört så det gick isär. Jag har lagat det en gång tidigare och då blev det super gott!! Kvällen blev i alla fall super mysig, med godis och paketöppning.

Morgonen efter träffades vi i stan och strosade runt på marknader och i gamla stan där vi även gick in på en mysig restaurang/pub och tog ett glas. På kvällen bjöd Carina oss alla på julbord, det var jätte gott, så det blev många tallrikar där:)


Söndag vid 13-tiden stod jag och Henrik ute i snön och försökte köra ut bilen från parkeringen, men det var omöjligt. Vi var bjudna på Henriks mormors 90-års kalas. Vi höll på i en timme att komma ut, grävde bort snön med händerna, lånade en skyffel, två snälla personer försökte hjälpa oss att putta ut bilen, men ingenting gick. Frusna som snögubbar var vi när vi gav upp och ringde efter skjuts.



Jag & pappsen


Calle & Henrik

Therese & Calle

Henriks mormor Viola med Alfons :)


Lillasyster
21 December, 2010 - 21:58

VAA?!! Champinjoner?! Tur att inte jag och pappa visste de då:) De kan inte varit stora bitar;)

Carina
22 December, 2010 - 21:58

Jag tror jag skrattar ihjäl mig!! Är du den enda som kan "lura" i far`din svamp....tack Jenny och Henrik för en mysig helg. God mat och härligt sällskap. Kommer jag leva på länge!! GOD JUL på er! Kram Carina

JENNYLICIOUS
22 December, 2010 - 21:58

Haha.... det var både champinjoner och vitlök i maten :) Tack själva! super mysig helg! Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo