» PMDS

Jag har haft en riktigt tuff vecka! Jag lider av PMDS, alltså en kraftigare PMS som endel kvinnor får vid mens. Jag har sökt och fått hjälp för det sen en tid tillbaka, då jag käkar medicin för det, Premalex. Dock är det fortfarande kämpigt, vissa månader känner jag knappt av det och andra gånger kan det vara fruktansvärt som denna gången.

Det är väldigt många kvinnor som lider av det utan att veta om det. Gå in och läs om det på internet ex. http://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=835

Typiskt för mig är att jag känner mig sjuk, ont i huvudet, tung i hela kroppen, totalt utmattad, orkeslös och ständigt trött. 

Det som är jobbigast är att jag är så otroligt lättirriterad och känner en jobbig vrede/frustration som jag måste kriga mot. Jag kan ex bli tokig på folk, speciellt på t-banan och i butiker. Jag vill bara vara i en bubbla och helt ostörd. Jag tycker jsg hanterar det bra, men det är fruktansvärt jobbig kännsla och man vill bara få ut vreden/frustrationen. 

Jag känner inte så ofta att jag blir ledsen och gråter sällan, men jag kan känna mig väldigt deppig och som att jag har gråten i halsen och vill gråta, men jag kan inte.

Sötsug ska vi inte tala om, mat och choklad är på riktigt det enda jag tänker på. Vilket har varit extra jobbigt nu när jag precis startat diet för min tävlingssatsning mot EM i maj. Jag har kännt mig sjukt omotiverad och då inte träningen heller har gått speciellt bra. Jag hade en lång tävlingssäsong förra året och har precis kommit in i min offseason period med matglädje och tung träning. Dock vet jag att när jag väl kommer in i det så kommer jag tycka det är kul, men det är i början som ärkämpigt. 

Jag tror säkert att PMDS förvärrats denna gången lite på grund av min stress och press med starten av tävlingssatsningen. 
Jag vet inte om pressen känns tyngre denna gången då det inte jag som direkt har beslutat att tävla utan att jagblev uttagen utav SKKF, svenska kroppsförbundet till EM. Den chansen vill jag inte sumpa och jag vill verkligen prestera mitt yttersta och representera Sverige på bästa sätt! Det har även gått otroligt bra för mig på alla mina tävlingar då min sämsta placering är brons på Nordiska, så jag känner pressen och vet att det är enbart jag som sätter pressen. Det är lika tufft för alla och det är bara upp med hakan och tro på sig själv. 

Jag krigar med min PMDS just nu, men så fort den är över så vet jag att jag kommer hitta motivationen och glädjen igen. 

Om Du känner igen symtomerna, så sök hjälp! Det har hjälpt mig en hel del, men vissa gånger är den så kraftig men jag vet vad det beror på så det är bara hålla ut. 
Peace! ✌️




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo