» Vegan recept på gott godis


Godiset som jag bakade igår blev succé! Riktigt gott blev det!!

Delicato- och mandelmassabollar doppade i mintcrispchoklad (ca 20st)

  • 6 st delicatobollar
  • 200 g mandelmassa
  • Divine mintchoklad
  • 100 g sötmandel

Börja med att skålla mandeln i kokande vatten. Skala och hacka manadeln till små, små pyttebitar som kan fungera som strössel. Mosa mandelmassan med Delicatobollarna till en smet. Ställ in i kylen medan du smälter chokladen i ett vattenbad. Låt chokladen svalna något, rulla sedan små bollar av Delicato och mandelmassa och täck dem av den smälta chokladen. Strö över hackad mandel och ställ kallt till innan servering.

Super gott!! Jag skippade dock mintchokladen, körde med vanlig mörkchoklad. Istället för mandeln tog jag kokos, lite simplare, men nästa gång ska jag köra enligt receptet :)

 

Snickerskaka
1 liten burk jordnötssmör, med bitar
2 dl ljus sirap
1 dl socker
9 dl cornflakes
1 dl riven kokos
1 tsk vaniljsocker
250 g mörk choklad

Koka ihop jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Se till att det inte bränns i botten. Låt sjuda på svag värme några minuter. Krossa flingorna (mer som pulver än kross) och blanda med kokos och vaniljsocker. Rör ner jordnötsröran och blanda allt väl. Tryck ut smeten på en plåt, hur tjockt lager du vill ha bestämmer du själv. Smält sedan chokladen och bre den över kakan. När kakan har kallnat skär du den i så många bitar du vill ha.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo