» .

Piraterna är omringade

Somaliska styrkor har nu omringat de pirater som håller en dansk familj fången i Somalia.

Det är borgmästaren i Bandar Beyla, Said Adam Ali, som har sagt till danska Ekstrabadet att det inte är någon insats planerad – men att de nu har flera styrkor i området.

– Vi har stängt av området och ringat in piraterna av tungt beväpnade säkerhetsstyrkor så att ingen kan ta sig därifrån, varken från land eller från havet, säger han.

För att förhindra att piraterna får förstärkning utifrån har nu all telekommunikation i området stängts ner.

– Säkerhetsstyrkorna har avlyssnat piraterna som har försökt få förstärkning utifrån. Därför är all telkommunikation i området nu bruten, för att förhindra att andra pirater ska ta sig in till gisslantagarna och deras fångar.

Borgmästaren i Bandar Beyla sa också till Ekstrabladet att han räknade med att börja förhandla med piraterna under måndagen. Representanter för myndigheterna var redan tidigare på måndagen på väg för att söka kontakt med piraterna.

– De ska försöka övertala piraterna att släppa danskarna fria, så att de kan åka hem, säger Said Adam Ali.

De lokala myndigheterna har tidigare sagt att de skulle föredra att befria danskarna genom att attackera dem militärt – men detta har de danska myndigheterna motsatt sig, och så här långt har de somaliska myndigheterna respekterat deras önskan, och valt att försöka få till stånd förhandlingar med piraterna i stället.

Piraterna har också erbjudits amnesti mot att de släpper danskarna utan att skada dem. Borgmästare Said Adam Ali säger att de är missnöjda med att piraterna för första gången har tagit barn som gisslan.

Segelbåten med den danska familjen kapades av pirater i Indiska oceanen den 24 februari. Med på båten finns, förrutom familjen som består av två vuxna och tre barn, två vuxna män.

I går meddelade UD i Danmark meddelade att anhöriga har varit i kontakt med familjen. De sju sas då må bra med hänsyn till omständigheterna.

 

Här är en artikel från Aftonbladet, men för min tycker jag det låter som ett urklipp från en bok eller film. Det händer så mycket i världen som jag inte kan förstå. Hur kan ett land bli så fattigt att det inte finns tillgång till rent vatten? Att det finns så mäktiga pirater i Somalia som inte åker fast?




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo